vacature

Oplossing voor teveel afval na staking in Oisterwijk (Update)


Gemeente Oisterwijk is in overleg met de afvaldienst over het oplossen van een eventueel teveel aan afval vanwege de huidige staking.

Inleveren kan tegen betaling bij de milieustraat  (Foto: Rens van de Plas).

Komende dagen wordt er geen afval opgehaald in de gemeente Oisterwijk vanwege een staking bij de afvalstoffendienst. Dit betekent dat een aantal huishoudens blijven zitten met hun afval. Veel inwoners klagen erover dat met name het restafval een probleem is. Dat zou pas over 4 weken weer worden opgehaald, en ondertussen stapelen de afvalzakken zich op. Wie dat kan, zou de zakken naar de milieustraat kunnen brengen, maar dat is kostbaar.

Een woordvoerder van het college (burgemeester en wethouders) laat weten dat er gezocht wordt naar een oplossing. ‘We zijn in overleg met de afvalstoffendienst over hoe een en ander op te pakken na de staking.’ Een compensatie voor de extra kosten van de milieustraat komt er niet, maar mogelijk wel een extra afhaalronde of andere oplossing.

Update

Mogelijk dat er toch afval wordt opgehaald; er is een principe akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Momenteel geeft de gemeente aan dat er woensdag geen, en donderdag weer wel afval wordt opgehaald. Wat er met het afval moet gebeuren dat deze woensdag niet is opgehaald, is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend wat inwoners kunnen doen, die de berichtgeving te laat lezen, en daardoor hun afval niet buiten hebben gezet. Vragen over afval kunt u stellen bij Gemeente Oisterwijk via 013-5291311.

Update 2

Is jouw restafval woensdag niet opgehaald vanwege de staking? Zet dan je kliko a.s. zaterdag 25 februari vroeg aan de straat. In de ochtend wordt je restafval opgehaald.