vacature

Inlooppunt Oisterwijk zwaait coördinator uit


Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft stichting Inlooppunt afscheid genomen van Ingrid Oosterling. Zij heeft vanuit ContourdeTwern 5 jaar lang de activiteiten en de vrijwilligers van de huiskamer de Inloop en de Gerard Horvers huiskamer aangestuurd. Ingrid kreeg een grote hoed opgezet, vol met pluimen. Op elke pluim stond een compliment, gegeven door de vrijwilligers. Het ene compliment was nog meer verdiend dan het andere.

Kom kijken, doe mee!

Na vijf jaar coördinatorschap laat zij een professioneel draaiende organisatie achter met een grote uitbreiding van het activiteitenaanbod. Alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Ingrid voerde met regelmaat gesprekken met alle vrijwilligers. Hierdoor kon iedere vrijwilliger die taken op zich nemen waarvoor hij/zij het meest geschikt is en die passen in de beschikbare tijd voor vrijwilligerswerk.

Elke activiteit is in de loop der tijd een zelfstandig werkende groep geworden met een kartrekker. Zo kon Ingrid haar energie richten op PR-taken, zoals de website, ontwikkelen van nieuwe activiteiten en publiciteit en gesprekken voeren om meer gasten in onze huiskamers te krijgen. Door haar andere werkzaamheden bij ContourdeTwern had zij contacten met veel andere zorg- en welzijnsorganisaties in Oisterwijk. Daardoor kon zij vaak mensen wijzen op de talrijke mogelijkheden van Het Inlooppunt.

Stichting het Inlooppunt biedt tegenwoordig naast een aantal maaltijdmomenten veelsoortige activiteiten aan: Cultuur & Beleef, stoelyoga, bingo, bewegen voor senioren, schildercursussen, een filmmiddag, wereldkeuken en creatieve middagen.

Ingrid gaat een andere baan vervullen binnen ContourdeTwern: zij wordt sociaal makelaar in Tilburg. Zij denkt dat door een groeiende druk op de gezondheidszorg de activiteiten van organisaties zoals die van onze stichting steeds belangrijker zullen worden. Deze organisaties bieden daarnaast ook overbelaste mantelzorgers de nodige verlichting.

De opvolger van Ingrid is Sandra Wouters. Wil je deelnemen aan één van de activiteiten, of wil je je aanmelden als vrijwilliger: sandrawouters@contourdetwern.nl of 06 17163091. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.inlooppuntoisterwijk.nl