uitpunt

Gemeente Oisterwijk: Staking: deze week wordt afval niet opgehaald


De Afvalstoffendienst staakt van woensdag 22 februari t/m dinsdag 28 februari voor een beter CAO. Het is nog niet bekend of er inhaaldagen komen. Daarover informeren wij je via de afval-app en onze website. Vanaf woensdag 1 maart wordt het afval weer opgehaald.

Wat niet?

Er wordt geen restafval opgehaald Er wordt geen GFT opgehaald Er wordt geen PMD (plastic, metalen/blik en drankkartons) opgehaald Rolcontainers bij appartementen worden niet geleegd

Wat wel?

Ondergrondse containers bij appartementen worden wel geleegd Glas- en luiercontainers worden wel geleegd Milieustraten in Oisterwijk en Haaren zijn open

Wat kun je doen?

Probeer tijdens deze dagen zo weinig mogelijk afval te produceren. Door afval zo klein mogelijk te maken, past er meer in de container. Is je container vol? Hou je afval dan thuis of breng het eventueel naar de milieustraat in Oisterwijk of Haaren tegen de daarvoor geldende tarieven. Plaats geen afvalzakken naast afvalbakken of containers.

Waarom een staking?

Op initiatief van de vakbonden Abvakabo (FNV) en CNV zijn medewerkers van de Afvalstoffendienst opgeroepen om mee te doen aan collectieve acties. Bij verschillende gemeenten in Nederland wordt gestaakt vanwege het uitblijven van een CAO voor gemeenteambtenaren. Wij begrijpen dat je last van de staking kunt hebben, maar vragen je begrip hiervoor.

Veiligheid

Zie je een situatie die het werk van hulpdiensten (politie, ambulance of brandweer) in de weg kan staan? Meld het dan via de fixi-app.

Bron: Gemeente Oisterwijk ​

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de gemeente geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van gemeentelijke persberichten.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)