ondernemers

Film: Groene Eekhoorn voor Buurtmoestuin Janus de Vries


De jaarlijkse biodiversiteitsprijs van het Oisterwijkse B-team, ‘de GROENE EEKHOORN 2022’ is dit jaar op zaterdag 25 januari 2023 uitgereikt aan de organisatie rond de Janus de Vriestuin. Oisterwijk in Beeld was er bij!

Waarom was de vraag: “Niet alleen omdat een kale groene grasstrook nu meer biodiversiteit kent, maar ook omdat het een buurtcollectief is. Daarnaast is het een pluktuin, een groentetuin en een plek waar mensen gezellig bij elkaar kunnen zitten. Verder is er een haag, goed voor de biodiversiteit en waar allerlei dieren o.a. vogels kunnen schuilen. Naast dat het dus een kleurrijke voedzame oase is geworden is ook het een ontmoetingsplek. De Groene Eekhoorn is volgens de leden van het B-team Oisterwijk meer dan verdiend.”, aldus Frans Kapteijns bij de uitreiking.

 

Oisterwijk in Beeld