ondernemers

Coen Boode vertrekt als gemeentesecretaris bij Gemeente Oisterwijk


Vanwege ‘onvoldoende basis voor een verdere samenwerking’ is Gemeente Oisterwijk op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris, directeur, ofwel de hoogste ambtenaar van de gemeentelijke organisatie.

Coen Boode, vertrekkend gemeentesecretaris voor Oisterwijk

De gemeentesecretaris ofwel directeur van de ambtelijke organisatie staat aan het hoofd, de leiding van de ambtelijke organisatie. Samen met de ambtenaren zorgt deze voor plannen en uitvoeren van alle taken van de gemeentelijke organisatie. Een functie die tot doel heeft het gemeentebestuur (college van burgemeester en wethouders) te ondersteunen bij het realiseren van de wettelijk vastgestelde taken en zo goed mogelijk realiseren van de doelen die de gemeenteraad aan het college geeft. Dit alles ten dienste aan de samenleving, de inwoners van de gemeente.

Coen Boode werd begin 2021 aangesteld als opvolger van de vele jaren zittende secretaris Ineke Depmann en daaropvolgend haar tijdelijke vervanger Marc Knaapen. Het college rekende erop, zo liet men destijds weten, dat hij de gemeente stevig zou kunnen positioneren in de regio Hart van Brabant, en de gemeente mede na de herindeling met het dorp Haaren een nadrukkelijker rol zou geven in de regio. Daarnaast zag het college Coen Boode als een stevige aanvoerder van de ambtelijke organisatie, met zijn motto ‘waarmaken van de ambities van de inwoners en van de nieuw aangetreden gemeenteraad’.

‘In gesprek met het college is naar voren gekomen dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking,’ zo laat een woordvoerder van het college desgevraagd weten. Gemeente Oisterwijk en Gemeentesecretaris Coen Boode gaan uit elkaar en er is een vacature voor een nieuwe kandidaat voor deze uiterst belangrijke functie die middenin het proces staat tussen inwoners, raad, college en de ambtelijke organisatie.

Op de vacaturesite voor Gemeente Oisterwijk staat de functie nog niet.