Krekul

Wat kun je verwachten van het bouwproces van nieuwbouwwoning? *


Laat je binnenkort een nieuwbouwwoning bouwen? Dan is het handig om te weten welke stappen er worden doorlopen.

Maar waarom zou je nou eigenlijk willen kiezen voor het laten bouwen van een compleet nieuw huis. Hier zijn er verschillende redenen voor. Ten eerste, bij een nieuwbouwproject kun je zelf bepalen welke keuken of badkamer je wilt laten plaatsen. Je zult dan niet eerst een oude keuken moeten verwijderen. Hierdoor bespaar je kosten. Ten tweede, hoe fijn is het als je de eerste bewoner bent van een splinternieuw huis. Niet alleen geeft het je een fijn gevoel, maar je neemt ook geen gebreken over die je later zou moeten herstellen. Ten derde, je woning voldoet aan de meest recente technische voorschriften en zal daarom ook goed geïsoleerd zijn. Je zult niet te maken hebben met vervelende tocht of het verliezen van warmte. Ben je benieuwd hoe het bouwproces in elkaar zit? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat komt er kijken bij woningbouw  (Foto: Joris van der Pijll)

De fases van het bouwproces

De eerste twee fases bestaat uit de ruwbouw en afbouw door Uwnieuwbouwwoning. In de ruwbouw fase zal er gewerkt worden aan zaken, zoals de fundering, riolering, bepaalde leidingen, muren en het dak. In de afbouwfase wordt het huis klaargemaakt, zodat het huis bewoond kan worden. Hierbij wordt er een dekvloer geplaatst, waarop de bewoners vloerbedekking kunnen plaatsen. Daarnaast worden zaken, zoals binnenwanden, deurkozijnen en binnendeuren geplaatst. En worden de overige zaken die nog aangebracht moeten worden gefixt, zoals de overige leidingen verbinden, ervoor zorgen dat elektra het doet en andere installaties afronden. Uiteindelijk zal het huis worden opgeleverd aan de bewoners. Tijdens de oplevering krijgen de bewoners de mogelijkheid even rond te kijken en te controleren of alles naar beloofd is opgeleverd. Wanneer alles naar verwachting is, krijgen de bewoners de huissleutels.

Het renoveren van je huis

Heb je een nieuwbouwwoning van jonger of ouder dan 2 jaar, dan kun je nog steeds ervoor kiezen een Renovatie van uw nieuwbouwwoning te doen. Hierbij kun je bepalen of je de wanden, plafonds, vloeren of trappen wilt laten renoveren. Zo kun je ervoor kiezen de wanden volledig te laten stucen of misschien wil je wel een nieuw kleurtje aan de wand.

Kortom, laat je binnenkort een nieuwbouwwoning bouwen? Kom dan meer te weten over de stappen die worden doorlopen totdat het huis opgeleverd worden. Het kan ook zo zijn dat je woning nog werk nodig heeft, kies dan voor renovatie.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer