carnaval 2023

Varkensboer Heukelom heeft inderdaad illegaal geloosd op riool


Uit onderzoek blijkt dat een boer in Heukelom in december inderdaad illegaal heeft geloosd in het riool; dit bevestigde Gemeente Oisterwijk deze week.

Agrarisch gebied in Heukelom, westelijk van de wijk Westend (Foto ter illustratie: Jan Wolfs – LOVO)

Bij bewoners in de omgeving kwam drek met een gierlucht uit het doucheputje. Hiervan werd melding gedaan en uit onderzoek is gebleken dat een boer zijn afval in het lokale riool had gedumpt. Dat is uiteraard niet toegestaan.

Een woordvoerder van Gemeente Oisterwijk heeft deze week laten weten, dat uit het onderzoek is gebleken dat er inderdaad sprake is geweest van een illegale lozing. ‘Deze is direct na onze constatering op zondag 4 december gestopt. De omgevingsdienst is er later ter plekke geweest om dit te onderzoeken. De varkenshouder is hier op aangesproken en er zijn maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.’

De gemeente heeft de installatie aangepast, waardoor het niet meer mogelijk is om te lozen in de rioolput. Er is geen boete opgelegd en er zijn op de boer geen schade verhaald; er zijn bij de gemeente verder geen schademeldingen ontvangen.