Krekul

Oisterwijkse rugby Oysters rollen hun bal het nieuwe jaar in


Aansluitend op de ereklassewedstrijd Oysters- Rotterdam werd in het gezellige clubhuis van de Oysters de Nieuwjaarsreceptie gehouden. Lees hier de sportresultaten, en over de vrijwilliger van het jaar!

Voorzitter Caspar Jansen verwees in zijn toespraak naar de mooie resultaten van het afgelopen jaar, maar ging ook niet voorbij aan de meest recente gebeurtenissen. We dienen ons allen te realiseren dat het ons niet komt aanwaaien en dat er ook zorgen zijn over de hoge kosten die tegenwoordig betaald moeten worden voor energie en andere zaken. Voorts riep de voorzitter op om allemaal de speciale ALV van 25 januari te bezoeken. Daar moet je bij zijn als je de toekomst van de Oysters een warm hart toedraagt!

Vrijwilliger van het jaar, verkozen door de leden (Bron: Oysters.nl)

Vrijwilliger van het jaar

Er werd meer gestemd dan andere jaren en uit de inzendingen kwam gelukkig een mooie kandidaat naar voren. Niet altijd meteen in de spotlights maar zeker aanwezig. Hij maakt momenteel deel uit van de sponsorcommissie en de barploeg, in het verleden was hij bestuurslid (penningmeester en secretaris) en trainer van de jeugd. Vooral met zijn enthousiasme verricht hij veel werk voor de sponsorcommissie waardoor hij in de afgelopen periode vele broodnodige sponsors binnenhaalde. Vrijwilliger van het jaar is Peter Leeneman.

Peer Paorel Prijs

Wij kiezen bij de Oysters onze vrijwilliger van het jaar. De Gemeente Oisterwijk doet dat (onder auspiciën van het Reuzengilde) ook. In het geval van Oisterwijk doet men dat met de Peer Paorel Prijs (lees hier meer). Burgemeester Hans Jansen (anderhalf uur te vroeg gearriveerd, maar vast om van de fantastische sfeer te proeven) was speciaal naar de Scheibaan afgereisd om, getooid met een Oystersstropdas, de begeerde prijs uit te reiken. Bij de Oysters, de Brandweer, het Carnaval in Oisterwijk. Overal kunnen ze rekenen op de onvermoeibare enthousiaste aanpak van Bas Kivits!

Oysters winnen van Rotterdam

Bas Kivits wint Vrijwilligersprijs 2022 (Bron: Reuzengilde)

Super hard knokken tot de laatste minuut. Tegen Hilversum en DIOK was Oysters ook een groot gedeelte van de wedstrijd het betere team. Maar na 80 minuten bleef het telkens met legen handen. Nu werd het weer spannend. Weer vertrokken de Oysters met verve van aqcuit. Gas erop en Rotterdam niet in hun spel laten komen. Zoals eerder opgemerkt; de Rotterdammers spelen graag gegroepeerd en hard rugby. Een machine, zo werd de promovendus al vaker genoemd door kenners in de Ereklasse.

Maar als het spel breed gehouden wordt en je vanuit de driekwarters met snelheid de zijkanten zoekt, valt er warempel toch wat te halen. Met Rik en Toon weer in de geledingen, Isaac op scrumhalf en een fitte front 8 was het eerste half uur bijzonder energiekl. Na 40 minuten stond het dan ook 21 – 3 met try’s van Toon, Bram en Isaac. In de laatste minuten van eerste helft liet Rotterdam wel even zien waar hun kracht ligt. Met veel geweld werd de tryline van de Oysters onder vuur genomen en het was een wonder dat er geen score viel. Helaas ging het wel ten kosten van een gele kaart voor Toafa Tuli.

Na rust ging het stormen. En nadat Rotterdam vrij snel na de hervatting met wederom maul en ruck geweld gescoord had gingen bij de supporter de bange gedachten weer uit na de wedstrijden tegen Hilversum en DIOK. Ook daar was er een voorsprong bij rust en het betere spel van de eerste helft. Maar liefst 22 minuten duurde de Rotterdamse storm en toen er uiteindelijk een overtal in de linkerhoek werd uitgespeeld lag een score voor de hand. Er was echter niet gerekend op de uitstekend spelende Coen Brouwers die de bal onderschepte en met een snelle handbeweging de al gestarte Toon van Spaandonk bereikte. Alles en iedereen van Rotterdam stond voor de bal en toen Toon even aanzette gingen de kopjes al hangen. 26 – 10 en even lucht voor de Oysters.

Het moet gezegd worden; de spelers uit de Maasstad gaven niet op en zochten naar een volgende versnelling. Die werd gevonden en met twee geconverteerde try’s werd het nog 26 – 24. Een gegeven en benutte penalty, kicks op naam van Rik van Balkom vandaag, bepaalde de eindstand op 29 – 24. De uitslag had grote gevolgen voor Rotterdam; door deze uitslag plaatsten zowel Castricum als The Dukes zich voor de Champions Poule voor de tweede ronde in de Ereklasse.

Oysters gaat het opnemen tegen: Hilversum, Hoek van Holland, DIOK, en Rotterdam in de Trophy Poule die de Oisterwijkers vorig jaar wisten te winnen.

Cubs moeten meerdere erkennen in Dordtsche

De eerste wedstrijd van 2023 was tegen RCC/Dordtsche. We gingen met een goed gevoel de wedstrijd in. Dordtsche had na een paar minuten al 2 tries gemaakt. Daarna kwamen wij terug, want toen maakte wij een try. Na 4 tries van RCC/Dordtsche en 2 van de Oysters was het rust. In de 2e helft ging het gelijk mis , want Sjors had iets aan zij nek gekregen door een harde tackle van de tegenstander na 5 minuten ging Sjors van het veld en was de wedstrijd klaar voor hem. Daarna had RCC/Dordtsche weer 2 tries gemaakt, maar toen kregen ze er ook een van de Oysters om hun oren na de laatste try van RCC/ Dordtsche werd er niet meer gescoord. Toen was de wedstrijd afgelopen, maar we vonden het met z’n alle wel een leuke wedstrijd voor het eerst na de vakantie

Colts met 13 te sterk voor Scrumboks Tiel
Wat met 15 man de afgelopen weken niet lukte, lukte met 13 man wél! Bij de inhaalwedstrijd van de Oysters colts tegen de Scrumbocks zagen trotse trainers Logan en Joris dat alles liep zoals vooraf was geoefend. De Oysters kwamen wat mannetjes te kort door vakantie en ziekte, maar lieten erg goed spel zien. Mooie lijnen, solide defensie en prachtige individuele acties. De pittige conditietrainingen wierpen hun vruchten af, want ondanks dat er geen wissels waren en het veld groot voor 13 man, bleven de Oysters tot het einde scherp. Resultaat: een verdiende 45-7 overwinning.