carnaval 2023

Luuk en Bram verzamelen oude mobieltjes voor goed doel


Luuk en zijn broertje Bram zijn ambassadeurs van Stichting Opkikker (niet te verwarren met de Oisterwijkse O’pkikker). Ze zijn zich voor de stichting geen inzetten nadat zij zelf een hele mooie dag hebben gehad via deze stichting.

Opkikkerdagen

Luuk en Bram verzamelen mobieltjes voor het goede doel.

Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen. Als je kind langdurig ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken. Alle lichtpuntjes zijn dan superbelangrijk. Dit doet de stichting op twee manieren: via Opkikkerdagen en met het unieke Ambassadeursprogramma. Tijdens een Opkikkerdag krijgt het gezin een hele dag lang een supergaaf activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden. Een groots feest, helikoptervluchten, mee rijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses rondgereden worden in een echte koets: niets is te gek.

Ambassadeur
De kinderen krijgen ook een taak, waarmee ze zich voor de stichting en dus andere kinderen kunnen inzetten. Door het ambassadeurschap kunnen de kinderen trots zijn, krijgen ze eigenwaarde, kracht, verantwoordelijkheid en de geborgenheid van een sociaal netwerk waar ze desgewenst op kunnen terugvallen. Het gevolg? Ze kunnen weer even gewoon kind zijn. De nadruk bij het ambassadeurschap ligt op de transformatie van (broer of zus van een) patiënt naar kind.

Luuk en Bram mochten eerder samen boeven vangen.

Oisterwijk
In Oisterwijk zijn Luuk en Bram actief als ambassadeur. ‘Als we zoveel mogelijk oude mobieltjes verzamelen kunnen we andere gezinnen blij maken om ook zo’n mooie dag te beleven. Bij deze dag wordt het kindje met ziekte en zijn /haar gezin in het zonnetje gezet en is echt oprecht een dag om niet meer te vergeten. Wij mochten dit zelf ook ervaren.’ Luuk en Bram mochten die dag met raceauto’s mee rijden, de politie helpen om een boef te vangen, cakes versieren, de brandweer helpen, disco, dansen met piraten en prinsessen, goochelaar show en een liedje in een studio inzingen.

Wie kunnen Luuk & Bram helpen? Geef je oude mobieltjes af op het adres Langvennen Noord 99 in Oisterwijk.

DTZ logo low