uitpunt

Kinderen schaatsen samen met Sven Kramer Academy


De Ireen Wüst IJsbaan bood woensdagmiddag 11 januari een bijzondere aanblik. Kinderen met en zonder handicap stonden er samen op de ijzers. Ook kinderen uit onze gemeente waren welkom. Zij volgden een van de gratis clinics van de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Vooral de speciale schaatsframes voor kinderen met een beperking trokken veel bekijks.

Veel enthousiaste kinderen en begeleiders bij het samen schaatsen.

Samen Schaatsen
Elk kind moet minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is. Dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet. En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn er schaatsframes beschikbaar: een frame met een zitje en drie ijzers. Zo kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs.

Met wat hulp kan ieder kind schaatsen…

Op 11 januari was de toer op de Ireen Wüst IJsbaan. De kinderen deden een schaatsspel, legden een parcours af en maakten natuurlijk rondjes over de baan. En na afloop kregen ze een medaille als herinnering. “De sfeer is geweldig”, vertelt een van de instructeurs van de Sven Kramer Academy. “Het plezier spat eraf! De kinderen hebben het niet alleen leuk met elkaar, maar ook met de andere schaatsers op de baan; die kijken soms hun ogen uit.”

Ook samen schaatsen? Op samenschaatsen.nl is te zien welke andere locaties de Elfstedentoer bezoekt deze winter.

DTZ logo low