Krekul

Gedenkplaats Haaren op nieuwe locatie


Op maandagen is Gedenkplaats Haaren geopend voor publiek op haar nieuwe locatie, het Mgr. Bekkersplein 2 in Haaren.

gemeentehuis

Het voormalige gemeentehuis van Haaren met het recent opnieuw ingerichte plein (Foto: Oisterwijk in Beeld)

Deze nieuwe locatie is opgezet na de verwoestende brand op Haarendael. Van 10 tot 12 uur zijn bezoekers welkom om de gedenkplaats te bezoeken. Op afspraak is er een filmvertoning of kan men voor onderzoek het archief bezoeken.

De Gedenkplaats Haaren is een gedenkplaats voor wat zich bij het Grootseminarie in Haaren (Noord-Brabant) heeft afgespeeld. Tijdens de bezetting door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werd het Grootseminarie door de SD gebruikt als Polizei- und Untersuchungsgefängnis.

Meer informatie is te vinden op de website www.gedenkplaats-haaren.nl.