carnaval 2023

Man gewond op druppeltonde in centrum Oisterwijk


Een man is woensdagmiddag rond 14.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de druppeltonde, aan de Spoorlaan in het centrum van Oisterwijk.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse (Foto: Toby de Kort).

In tegenstelling tot andere rotondes  in Oisterwijk, hebben fietsers hier geen voorrang. Dit is gedaan om het autoverkeer vanaf het spoor goede doorstroming te geven. Ondanks het uiterlijk van een rotonde, is deze verkeerssituatie formeel volgens de gemeente een kruispunt. Inwoners noemen de situatie die hier enkele jaren terug is aangelegd over het algemeen vreemd. Het zorgt dan ook regelmatig voor verwarring. Zo ook in dit geval. Een man  kwam vanuit het centrum en was voornemens zich richting de spooroversteek te begeven. Daar kwam hij in aanrijding met een automobilist.

Politie, ambulance en BOA’s kwamen ter plaatse. De man is vanwege zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

 

PIT Onderzoek heeft de bijzondere situatie eerder uitgebreid in beeld gebracht: