The Make

Bereid je voor op Carnaval 2023! *


Dit jaar vieren we in Oisterwijk 55 jaar Döllekesgat. Het motto van dit jaar is dan ook “We zen ut nog lang nie zat, vèf keer elluf in Döllekesgat”. Wat kunnen we dat jaar allemaal verwachten tijdens de meest gezellig dagen in het jaar?

Wanneer vindt carnaval plaats?

Eindelijk mogen we weer uitkijken naar een feest zonder corona-beperking. Dat betekent dat er een mooie tijd aankomt! Maar wanneer vindt carnaval precies plaats? Officieel vindt Carnaval plaats van zondag 19 februari tot en met dinsdag 21 februari, al gaan veel mensen ook de zaterdag al op pad. In Oisterwijk, tijdens Carnaval ook wel Döllekesgat genoemd, vindt de optocht plaats op zondag. Voor wie niet kan wacht kun je op zaterdag al naar Haaren voor de Grote Optocht van Haaren.

Herenkleding met carnaval.

Heren carnavalskleding 2023

Het is natuurlijk traditie om met carnaval verkleed te gaan. Waar wat zijn nu de trends voor heren carnavalskleding dit jaar? We zien veel klassieke kostuums; erg stijlvol en origineel! Denk bijvoorbeeld aan een rokpak of ga verkleed als een bekend historisch personage. Bij voorkeur hebben deze kostuums een duidelijk verbinding met de eigen woonplaats. Ook felgekleurde (disco)pakken zijn populair.

Daarnaast dragen veel heren elk jaar hun versierde carnavalsjas. We zien hier steeds meer details op, zoals spelden, lintjes, knopen en emblemen. Zo maak je de, van zichzelf toch wat saaie, jas een stuk vrolijker. Voor wie echt uit wil pakken kun je ook coole gadgets zoals verlichting aan de jas toevoegen.

Dames carnavalskleding 2023

In de rekken met dames carnavalskleding zien we dit jaar veel thule rokjes met lampjes erin. Dit ziet er erg feestelijk uit, zeker wanneer je hiermee de dansvloer opgaat! Afhankelijk van hoe je dit rokje combineert kun de outfit zo spannend maken als je zelf wilt. Andere trends die we bij de dames zien in 2023 zijn discokleding (flower power), stijlvolle peticoat outfits en sexy drindl jurkjes.

Houd bij het uitzoeken van een leuke outfit rekening met het moment waarop je deze gaat dragen. Ga je alleen bij de optocht buiten kijken? Zorg dan voor een warme outfit om te voorkomen dat je kou vat. Ben je van plan om de hele avond in de kroeg te hossen dan is het handig als je later op de avond een laagje uit kunt doen als je het warm krijgt.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer