Krekul

Zeer moeilijke wedstrijd voor rugby Oysters Oisterwijk


Vorig jaar, toen de Oysters toch het meest succesvolle jaar uit de historie doorliepen, was er slechts één ploeg die de Oysters op een grote nederlaag (8-52) trakteerden. En dat was een thuiswedstrijd. Nu mochten de Oysters met een gevoelstemperatuur van 0 graden op bezoek in Haarlem waar een mooi complex ligt met een zwaar bespeelbaar veld.

De rugby spelers hebben het zwaar (Bron: Oysters.nl)

De eerste helft ging volledig gelijk op. Haarlem opende de score maar de Oysters reageerden direct. En dat gebeurde na een half uur spelen nog een keer. Toafa Tuli en Bram Brauer kwamen op het scorebord en Matias Pfaff verzorgde het conversiewerk. En toen, 4 minuten voor rust, wisten de Haarlemmers vanuit het niets 2 x te scoren. Het verzet van de Oisterwijkers was meteen gebroken.

Er zijn verzachtende omstandigheden aan te voeren. Maarliefst 7 basisspelers zitten in de ziekenboeg. Voor de Oysters de zaak om hun huid in de laatste 2 wedstrijden voor de break (thuis tegen Castricum op 10 december en thuis tegen Rotterdam op 17 december) duur te verkopen. En dan op naar de trophypoule om, hopelijk met een volledig fitte selectie de strijd weer aan te binden met de overige 5 teams (De Amsterdamse Rugby Club Ascrum heeft zich teruggetrokken uit de competitie dus rechtstreekse degradatie is niet meer mogelijk)

Programma komend weekeinde

Zaterdag 10 december

10.00 uur TBM Toernooi in Tilburg

15.00 uur Rugby Nederland Ereklasse: RFC Oisterwijk Oysters – Castricumse RC

Zondag 11 december

13.00 uur 4e klasse Zuid: RFC Oisterwijk Oysters III – Tilburg/Octopus

14.00 uur 3e klasse Zuid: Ducks/Oysters – ESRC The Elephants

15.00 uur 2e klasse Zuid: RC Aachen – RFC Oisterwijk Oysters II

15.00 uur 4e klasse Zuid: NSRV Obelix – Oysters ut Vijfde