The Make

Voormalig wethouder Oisterwijk Martien Mathijssen overleden


Martien Mathijssen (1945-2022), voormalig wethouder en lid van de recent opgeheven partij Algemeen Belang in Oisterwijk, is woensdagavond helaas overleden.

Martien Mathijssen ontving in 2016 een Koninklijke onderscheiding (Foto: Masja Vlaminckx)

Mathijssen was van 2002 tot en met 2006 wethouder in Oisterwijk. Daarvoor en daarna diende hij in de gemeenteraad. Tom Tacken schrijft over die periode in het Brabants Dagblad, dat de beste man het als wethouder ‘niet gauw goed’ kon doen (klik hier). Ook vermeldt Tom in zijn verhaal nog over de recente problemen binnen de partij, die door Mathijsen helaas niet gered kon worden. Bij zijn woning in Oisterwijk hield Mathijsen voor de hobby nog jarenlang dieren; menig wandelaar kwam daar de kangoeroes bekijken.

Onze redactie heeft een prettige herinnering aan Mathijssen, in de periode dat hij wethouder en raadslid was. Onderwerpen werden besproken zonder om de brei heen te praten; het was altijd klare taal. Soms ging het met een knipoog, zoals bijvoorbeeld een weddenschap rondom de verkiezingen; het gewonnen kratje bier werd uiteraard niet ‘uitbetaald’, want dat zou op omkoping kunnen lijken (die vette knipoog werd wel ontvangen).

Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte toe!