Care Inn

Sociaal Huis Oisterwijk zoekt fietsen en fietskar voor actie ANWB


Wie heeft er nog een kinderfiets of een andere fiets in de schuur waar je niks mee doet en wil graag een ander kind blij maken?

Alle kinderen hebben recht op een fiets (Tekening: Lilian Biervliet).

Zelf op de fiets kunnen stappen is in Nederland belangrijk voor de zelfstandigheid van kinderen. Het vergroot hun leefwereld, ze kunnen zelf naar de sport of naar vrienden die net buiten de wijk wonen. Helaas blijkt dat maar liefst 48% van de kinderen uit wijken met een laag economische status niet op de fiets naar school gaat. Van het totaal aantal kinderen dat lopend naar school gaat blijkt 14% geen fiets te hebben. Ook wordt er in deze wijken gemiddeld 18% minder gefietst buiten schooltijd dan in andere wijken in Nederland. Kortom er moet nog veel meer gebeuren om kinderen fietskilometers te laten maken!

Bij het Stichting Sociaal Huis Oisterwijk knappen ze de kinderfiets weer op, in samenwerking met 2 College Durendael en het ANWB kinderfietsenplan. Vanuit Leergeld Oisterwijk werkt Sociaal Huis Oisterwijk samen om ieder kind van een passende fiets te voorzien.

Er is op dit moment vooral behoefte aan fietsen voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Ook is er een vraag voor een fietskar. Inleveren kan bij Sociaal Huis Oisterwijk, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Haaren, aan de achterkant.