Krekul

Het was koud bij de rugbywedstrijd van Oysters Oisterwijk


Op zaterdag ontving Oysters I bij gevoeltemperaturen diep onder het vriespunt, op een grasmat die nog volledig bedekt was met rijp, het sterke team uit Castricum.

Het was koud op het veld (Bron: Oysters Oisterwijk)

De Noord-Hollanders hadden een matige start van de competitie wat leidde (na 3 speelronden) tot het eerste ontslag van een trainer in de Ereklasse. Het moet gezegd: na het congé van trainer Marcker werd er op sportpark Wouterland aanmerkelijk beter rugby gespeeld. Castricum lijkt net op tijd wakker én zich te plaatsen voor de Championspoule, waar het kampioenschap van Nederland beslecht wordt.

Zover is het voor de Oysters nog niet. De Oisterwijkers hebben zich neergelegd bij een plaatsje bij de onderste zes teams, de Trophy poule. Vorig jaar liep dat nog op een succes uit omdat de equipe van de trainer Hartwigsen destijds de Trophy Poule wist te winnen. Maar nu moeten nog 1 wedstrijd tegen Rotterdam (volgende week; thuis om 15.00 uur ) worden afgewerkt. Het duel tegen Castricum speelde zich grotendeels op het midden van veld af. Het grote zware pack van Castricum speelden voorwaarstenrugby en Oysters beet van zich af door af een toe een mooie losse aanval op de mat te leggen. Coach Hartwigsen heeft besloten de fly-half positie aan Ralf Steenbakker te laten en Matias Pfaff terug de Full Back te laten vervullen. Steenbakker heeft ontegenzeglijk wat meer aanvallende impulsen.

Er was nog een meevaller; na zes weken blessuretijd maakte Isaac Kense weer zijn terugkeer. Als na de kerstperiode nog 5 spelers terugkeren in de basis, kan worden begonnen aan de 2e periode, die voor de Oysters, net als vorig jaar een mooi slot kan krijgen. Rechtstreeks degraderen is door het terugtrekken van de Amsterdamse Studenten (ASCRUM) ook niet mogelijk. De eindstand van de wedstrijd tegen Castricum was 18-42. De punten werden op het bord gezet door Ralf Steenbakker en Toafa Tuli.

Oysters II onderuit in Aken

Ondanks hard werken en bij tijd en wijle zeer aanvaardbaar rugby wist Oysters II niet te winnen in de lastige uitwedstrijd in en tegen Aken. Weliswaar wisten de Oisterwijkers 15 punten op het bord te brengen, de Duitsers kwamen tot 20 en wonnen daarmee de wedstrijd.

Oysters III pakt winst

Op zondag was Oysters III, in de thuiswedstrijden tegen de combinatie Tilburg/Octopus Uden, een maatje te groot. De jonge spelers van coach Willem Nas hadden geen kind aan de veteranen die zij tegenover zich kregen in de vierde klasse Zuid. Volgende ronde wordt gespeeld tegen de beste 4 clubs uit deze competitie. Dat maakt het spel voor de jeugdige enthousiastelingen een stuk aantrekkelijker. De uitslag van de wedstrijd tegen Tilburg/Octopus was 83-0.