ondernemers

Het essentiële tuingereedschap dat elke tuinier nodig heeft voor een nette en opgeruimde tuin *


Tuinieren is een ongelooflijk lonende hobby, maar het vereist het juiste gereedschap om ervoor te zorgen dat de tuin er netjes en verzorgd uitziet. Zonder het juiste gereedschap kan de tuin snel in een warboel veranderen. Of je nu een beginnende of ervaren tuinier bent, er zijn een paar essentiële tuingereedschappen die in de gereedschapskist van elke tuinier moeten zitten. Van snoeischaren en schoppen tot harken of een accu bladblazer, het juiste gereedschap maakt het verschil. Met het juiste gereedschap hou je jouw tuin netjes en opgeruimd en haal je het meeste uit je tuin ervaring.

Snoeimachine of snoeischaar

Een goede snoeischaar of een snoeimachine kan je leven veel gemakkelijker maken bij het snoeien van struiken of bomen in de tuin. Een scherpe en schone schaar kan worden gebruikt voor het snoeien van zowat alles, van rozen tot bomen, en maakt het werk veel gemakkelijker en minder tijdrovend. Een snoeimachine kan worden gebruikt voor grotere bomen en struiken en is vaak efficiënter. Als je een heg hebt, is het essentieel om een heggenschaar te hebben om deze netjes gesnoeid te houden.

Tuingereedschap dat elke tuinier nodig (Foto: Pixabay)

Bladblazer of hark

Een bladblazer of hark kan erg handig zijn bij het opruimen van de tuin van gevallen bladeren of ander klein afval. je kan bladblazers op verschillende manieren gebruiken, zoals bladeren op een hoop blazen of opzuigen. Een bladblazer kan ook gebruikt worden om klein onkruid te verwijderen. Als je liever een handmatig werktuig gebruikt, kan een hark ook worden gebruikt om zowel bladeren als onkruid op te ruimen. Een hark kan ook worden gebruikt om de grond te egaliseren, zodat je gemakkelijk zaden kan zaaien of nieuwe planten kunt planten. De keuze ligt er ook aan hoe groot je tuin is, bij een grote tuin is een bladblazer misschien een efficiëntere keuze.

Grasmaaier

Hoewel je kan kiezen voor een zeis om het gazon te maaien, vinden de meeste mensen het gemakkelijker om een grasmaaier te gebruiken. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers, waaronder een elektrische, een duwmaaier of zelfs een robot grasmaaier. Afhankelijk van de grootte van het gazon kan je kiezen voor een grotere grasmaaier, maar houd er rekening mee dat een grotere maaier moeilijker op te bergen is. Dus let goed op wat je nodig hebt om jouw gazon fris te houden, voordat je meteen de grootste grasmaaier die je kan vinden koopt. Want een kleine duwmaaier kan het net zo goed doen als een grote elektrische, hij is alleen wat minder efficiënt.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer