Krekul

Wethouder Oisterwijk geeft nog geen inzicht in aanpak top 3 verkeersongevallen (Update)


Gemeente Oisterwijk staat met een toename van 49% verkeersongevallen in een top 3. Zorgelijk; een top 3 waar niemand in wil staan.

Het aantal verkeersongevallen is in Oisterwijk opvallend veel toegenomen (Foto: Toby de Kort).

Het aantal ongevallen in onze gemeente zou volgens onderzoek dubbel zoveel zijn dan het gemiddelde in andere gemeenten in Brabant. En er zijn ook gemeenten waar in dezelfde periode juist een daling te zien is.

Op 27 oktober werd via onze redactie bekend gemaakt dat het aantal verkeersongevallen in Oisterwijk met 49% is toegenomen. De gemeente is verantwoordelijk voor het wegbeheer. Wethouder Anne Cristien Spekle (VVD) van ‘verkeer’ zou zich dergelijke cijfers moeten aantrekken. De vraag die we haar op 27 oktober hebben gesteld, is of gemeente hier actie op gaat ondernemen, nader onderzoek gaat doen, en of gemeente maatregelen gaat nemen. Die vraag blijft echter al zes weken onbeantwoord.

Wel kregen we na het versturen van een reminder, deze week bericht dat ook de Oisterwijkse raadsleden van partij CDA hebben hierover vragen gesteld, dat was op 10 november. Nog onbekend is wanneer daarop de antwoorden komen.  Mogelijk dat beantwoording van die vragen duidelijkheid geeft; vooralsnog heeft de wethouder onze redactie nog geen inzage gegeven in enige aanpak.

Update

VVD Oisterwijk vroeg zich in reactie op bovenstaande af, of de herindeling met Haaren mogelijk invloed heeft gehad op de cijfers. We hebben dit voor de zekerheid nagevraagd en kregen meteen ook antwoord; iIn de rapportage van 2020 ging men al uit van de indeling van 2021. Dus dit zou geen impact moeten hebben op de cijfers.