Krekul

Beeldbank Oisterwijk: Revue Ge Ziet Mar


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

 

Studiogesprek ‘Ge Ziet Mar’ 2003

Enige dagen terug viel het doek voor de Oisterwijkse Revue ‘Ge Ziet Mar’. Vele decennia was Huub Groenland dé initiator en organisator van het theaterevenement dat elke twee jaren z’n weg vond richting het podium en goedgevulde zalen trok. Veel materiaal voor de op stapel staande ‘Ge Ziet Mar’-editie van 2023 lag al geruime tijd klaar. De teksten lagen gebundeld gereed, de drone-opnames voor het luchtballonverhaal dat door de hele Revue heen zou lopen waren geschoten, muziek bij liedteksten was gecomponeerd, de zeer gewaardeerde regisseur zou opnieuw zijn opwachting maken, het orkest had al gerepeteerd en toch…

LOVO-presentator Joop van Wingerden in gesprek met Revue-initiator Huub Groenland (Fragment uit de film van LOVO).

Men slaagde er niet in de mensen die het podium zouden moeten vullen met het juiste gevoel voor de bijzondere Revue-‘toon’ weer enthousiast te krijgen. Nu had de cast door sterfgevallen en ziektes al flink te lijden gehad in de afgelopen jaren. Men verloor zwaargewichten als Karel Groenland en Jan van Rijthoven. Nu werd men opnieuw geconfronteerd met mensen die door omstandigheden ‘nee’ moeten zeggen.

In 2003 ging de Oisterwijkse Revuewereld een heel wat opgewektere tijd tegemoet. Hier een LOVO-studiogesprek van Joop van Wingerden met (een geuzennaam: ‘Mister Revue’:) Huub Groenland. Natuurlijk wordt er een kostelijke scène opgedoken uit het archief met Jacques van Rijswijk, Huub Groenland en Karel Groenland!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk