vacature

826 chocoladeletters leveren ruim 4000 euro op voor het goede doel


Ze is er moe van ‘Nu ga ik even bijslapen,’ aldus de Oisterwijkse Erika Mol, na het fabriceren van maar liefst 826 chocoladeletters.  De chocoladeletters werden met de hand gemaakt, waarmee duidelijk mag zijn wat een immense klus dit is geweest.

Patissier, bakker en chocolatier Erika Mol

Patissier, bakker en chocolatier Erika Mol uit Oisterwijk – die momenteel in Kopenhagen werkt – heeft de chocoladeletters op bestelling gemaakt; de opbrengst van maar liefst 4.130 euro is voor het goede doel Stichting Aashiyana. Stichting Aashiyana (www.stichtingaashiyana.nl) spaart al een tijdje voor een nieuw tehuis in India voor weeskinderen met een visuele en/of meervoudige handicap. Deze kinderen worden opgevangen door huize Anubhuti en krijgen daar ook onderwijs. Het streven is dat de kinderen op volwassen leeftijd op een eerlijke manier geld kunnen verdienen om te voorzien in hun onderhoud.

Al een paar jaar verblijven de kinderen van Anubhuti in steeds weer een ander huurhuis, waar zij uitgezet kunnen worden zodra iemand anders méér huur wil betalen. Er is geen huurbescherming, zoals in Nederland. Elke dag weer worden de leef- en slaapruimtes omgebouwd naar klaslokalen. Voor alles zijn zij afhankelijk van donateurs, waaronder Stichting Aashiyana. Op het moment verblijven 70 kinderen bij huize Anubhuti.

De volgende verdieping is in aanbouw…

Momenteel wordt al gebouwd aan het nieuwe tehuis, wat dan ook blijvend zal zijn. Een tehuis met aparte ruimtes voor de lessen, slaapkamers met bedden, een aparte ruimte om te eten en voor gezellige activiteiten. Een degelijke watervoorziening om het gehele jaar door water in huis te hebben (ook al niet vanzelfsprekend in India). Alles erop en eraan. Vanzelfsprekend is er veel geld nodig voor de bouw. Er wordt steeds gebouwd tot het geld op is, om het bouwen weer op te pakken zodra er weer betaald kan worden. Heel gewoon in India.

Chocoladeletters

De 826 chocoladeletters, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bouw van het nieuwe huize Anubhuti, werden uitgevoerd aan de hand van ongeveer 160 verschillende bestellingen. Haar werkgever Confecture Copenhagen heeft de werkplaats en een deel van de ingrediënten voor dit doel beschikbaar gesteld, en de ouders van Erika hebben de letters naar Nederland gehaald. ‘Een super dikke dankjewel, en natuurlijk iedereen bedankt voor de bestellingen, zonder jullie was het niet gelukt!

Onderstaande video geeft een indruk van de enorme hoeveelheid die Erika heeft geproduceerd.

 

DTZ logo low