carnaval 2023

Rebellion en Haaren op z’n Hollands willen overlast voorkomen


Op 19 en 20 november organiseert Stichting REBiRTH Events het festival REBELLiON en Haaren op z’n Hollands. Deze evenementen zullen respectievelijk plaats vinden op zaterdag en zondag aan de Kreitweg in Haaren.

Rebellion in Haaren

‘Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die wij als organisatie nemen om geluidsoverlast te voorkomen, spelen er ook altijd omstandigheden mee waar wij helaas geen vat op hebben. Waardoor het kan zijn dat u misschien toch overlast ondervindt van ons evenement. Om eventuele klachten adequaat te kunnen behandelen, hebben wij een speciaal telefoon nummer beschikbaar tijdens het weekend. Wij vinden het prettig wanneer u, bij eventuele klachten, dit nummer belt of whatsappt. Iemand van de organisatie zal u dan te woord staan en op deze manier kunnen wij gericht handelen naar de gebieden die eventuele overlast ervaren.’

Bij overlast

Het speciale telefoonnummer 06 51 30 00 44 is bereikbaar zaterdag 19 november van 11:30 uur tot middernacht, en zondag 20 van 15:00 tot 23:00 uur. Buiten deze tijden kunt u een WhatsApp bericht sturen. De organisatie probeert u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

In nood

Mocht u desondanks een formele klacht willen indienen over bijvoorbeeld geluidsoverlast, dan kan dat bij de omgevingsdienst Midden- en West Brabant (OMWB) via 073-6812821. Uiteraard is het bij noodsituaties, die hopelijk niet voorkomen, ook mogelijk om de politie te bellen, of als er spoed is kan dat via 112.

Verkeer

Rondom het festivalterrein zijn enkele straten afgesloten, of alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Verder kan er in aanloop naar en na afloop van het evenement enige drukte verwacht worden op de toegangswegen. Het is voor inwoners van Haaren en omgeving goed daar rekening mee te gouden.

Er zijn voor bezoekers busorganisaties die ritten aanbieden, er is parkeergelegenheid, er is een Kiss&Ride om bezoekers af te zetten of op te halen, en er rijden pendelbussen vanaf het station in Den Bosch. Voor bezoekers aan het festival is informatie beschikbaar op de website van de organisatie (klik hier). Stoppen om bezoekers af te zetten op de N65 (klik hier) is levensgevaarlijk en zeker niet de bedoeling! Volg de aanwijzingen voor uw routeplanner zoals die op de website van de organisatie staan vermeld, en volg de bebording die rondom het festival is opgesteld.

Publiek in de grote tent van Rebellion gaat los!

Veel plezier!

Onze redactie wenst alle bezoekers, organisatie en omwonenden een fijn weekend! Aan de foto’s en onderstaande aftermovie te zien moet dat weer geweldig worden. LOVO komt binnenkort met een uitzending, zodat ieder kan na of meegenieten.