The Make

Prinsenbal bij De Strûivenwèners in Haaren


Op 11 november vanaf 19.30 uur is het Prinsenbal bij ’t Gemak in Haaren.

Optocht Haaren was weer een kleurrijk schouwspel (Foto: Iris de Groot)

Welke Prins Wèner komt er uit de bus?

Het heeft even geduurd, maar ook in het Strûivendûrp mogen we weer los. Precies op tijd voor het nieuwe carnavalsseizoen 2022-2023. Vrijdag 11 november trapt CV De Strûivenwèners dat af in ’t Gemak.

Tijdens het afgelopen leutjaar zwaaide Prins Wèner XXIV de scepter over Strûivendûrp. Het was toen voor het eerst dat er een hoogheid van buiten de cv De Strûivenwèners werd gekozen. De nieuwe opzet is goed bevallen bij iedereen in het dorp en dus zet de vereniging deze lijn ook in het nieuwe seizoen voort. Natuurlijk ook met de gedacht dat het aankomende carnavalsfeest weer gevierd kan worden als vanouds.

Zover kunnen we niet in de toekomst kijken, dus zoeken we het eerst nog even wat dichterbij. Namelijk de officiële aftrap van het carnavalsseizoen, d’n elfde van d’n elfde.

CV De Strûivenwèners presenteert deze avond de nieuwe Prins Wèner in café ’t Gemak aan de Haarendijk in Haaren. Het feest begint vanaf 19.30 uur. Een duur kaartje kopen is niet nodig, want de entree is gratis. Ook zijn artiesten als Lamme Frans, De Dorini’s, Veul Gére en vele andere te horen. Niet live, maar wel gedraaid door de dj van dienst!

Inschrijven optocht

Dit jaar is het ook mogelijk om vroeg in te schrijven voor de Haarense carnavalsoptocht van zaterdag 18 februari. Groepen die zich op 11 november tussen 19.30 en 21.00 uur al aanmelden krijgen een vroege vogelkorting op de inschrijving. Daarnaast maken zij kans op mooie, maar vooral nuttige prijzen. Benieuwd wat dat kan zijn? Kom dan al op tijd naar ’t Gemak en schrijf je in.

Kortom, sla drie vliegen in een klap: deelname aan de optocht is verzekerd, je ziet welke Prins Wèner er uit de bus komt en pakt meteen het eerste carnavalsfeestje van het jaar mee.

We zien jullie graag op vrijdag 11-11 vanaf 19.30 uur in ’t Gemak!