vacature

Kletsnat na rondje Buurtpreventie in Moergestel


‘Ga je even mee een rondje doen’, was de vraag op de app van het Buurtpreventie team. ‘Ja, dat is een mooie!’

Kriskras door Moergestel.

Om 14.30 uur in de middag, als je nog heel veel dingen van plan bent die dag maar eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Peter trok zijn lekker warme jas aan die hij van de gemeente gekregen heeft. Zijn pet op en handschoenen aan en naar mijn fiets. ‘Hmmmmm, volgens mij is hij nog niet buiten geweest vanmiddag, want het regent en meestal vindt hij dat niets om door te fietsen. Ik ging toch richting mijn maat want ik vind het wél lekker om in de regen te fietsen of te lopen.’ Na 5 minuten aangekomen bij zijn adres stond hij al te wachten binnen bij de deur. Hij komt naar buiten en zegt: ‘’t Regent keihard! Dat had je wel mogen zeggen!’ Peter lacht, en omdat de vraag van zijn maat kwam dacht hij dat hij dat ook wist, dat het regende. Niet dus! ‘Ik ben al nat dus we gaan toch op pad.’

‘Verzopen katjes’

Al zigzaggend door het dorp werd een mooi uurtje volgemaakt. Er waren niet veel mensen buiten, maar degene die ze tegenkwamen knikte vriendelijk en je zag ze denken: ‘Die zijn gek gaan in d’r vrije tijd in de stromende regen fietsen, maar wel goed dat ze dat doen. In dit weer kan er van alles fout gaan.’ Gelukkig was dat niet zo en kwamen ze even later als ‘verzopen katjes’ voldaan weer thuis.

Kijk even op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl voor meer info , of misschien ook wel aanmelden om mee te doen met het Buurtpreventieteam.