uitpunt

Eerste steen voor woningbouwproject Beekdal Haaren (+ Film)


Op de plek waar voorheen de Haarense sporthal stond, verrijst momenteel een klein wijkje met zowel sociale woningbouw, alsmede een aantal patiowoningen. Deze week werd daar de traditionele eerste steen gelegd.

De eerste steen voor de woningen op Beekdal Haaren (Fragment uit de film van Gerda Voorhaar – LOVO).

Het is een symbolische aangelegenheid waarbij alle toekomstige bewoners, aannemer en architect aanwezig waren. Ondanks de lange aanloop naar dit project kunnen de toekomstige bewoners nu opgelucht stellen dat de vorderingen van de bouwactiviteiten dagelijks waarneembaar zijn. ‘Wij, als toekomstige bewoners, waren unaniem van mening dat twee personen absoluut de eer toekwam de 1 e steen leggen. Dat zijn Jan Vermeer en Ruud Brekelmans,’ aldus Cees Smolders namens Stichting Beekdal (Niet te verwarren met Beekdal Park, bij de voormalige Leye in Oisterwijk). ‘Jan heeft vier jaar geleden het initiatief genomen en de eerste contacten gelegd met de gemeente. Eerst Haaren en later gemeente Oisterwijk. Hij heeft met de vele afspraken zijn zinnen doorgezet en dat heeft geleid tot dit mooie project. Ruud is bereid gevonden als voorzitter zitting te nemen in het bestuur . Hij is een kenner pur sang in de bouwwereld en onderhoud de contacten met aannemer, architect en uitvoerder. Wij zijn uiteraard blij met zo’n kenner in ons midden.’

Na lange tijd van wachten op gemeentelijke procedures, zit het bouwtempo er nu goed in. Als alles meezit, zal de oplevering plaatsvinden rond april/mei 2023.