ondernemers

Delta Fiber verwacht nog ruim een jaar nodig te hebben voor aanleg glasvezel in Oisterwijk


Na Haaren en Moergestel is Delta Fiber Netwerk (DFN) momenteel bezig met de aanleg van glasvezel in Oisterwijk.

KPN is voornemens medio 2023 te starten met de aanleg van hun glasvezelnetwerk (klik hier); DFN is daar vorig jaar mee begonnen. ‘In Moergestel en Haaren zijn we klaar met de aanleg van glasvezel. En ook met de realisatie van de huisaansluiting hebben we onze werkzaamheden zo goed als afgerond,’ zo laat de woordvoerder van DFN weten. In Oisterwijk verwacht men eind 2023 klaar te zijn. Met name de vele bomen vragen daar om zorgvuldigheid.

De schop ging dit jaar ook in Oisterwijk de grond in…

In Haaren en Moergestel hebben ongeveer 80% van de inwoners de glasvezelkabel van DFN binnen laten leggen. Deze inwoners kunnen voortaan kiezen om het internet, TV en telefonie via die glasvezelkabel af te nemen, of de aansluiting van Ziggo en KPN (nu nog koper) te gebruiken.

Of dit alles volgens planning verloopt kan DFN niet zeggen, ze passen de planning aan naar verloop van het project. Overigens wil het zien aanleggen van de kabel in de grond nog niet zeggen dat er al een werkende aansluiting is. ‘We leggen eerst de glasvezelkabel in de openbare grond. Vanaf daar werken we naar de gevel van het huis toe. Een apart team van de aannemer komt daarna de huisaansluiting maken.’ Inwoners die reeds een abonnement hebben afgesloten, maar waarbij nog geen aansluiting is gerealiseerd, moeten dus nog even geduld hebben.

Klik en lees hier meer berichten over glasvezelaanleg in onze gemeente