vacature

Adventsconcert met de Elckerlyc Speellieden


27 november om 14:30 uur spelen de Elckerlyc Speellieden voor u het Adventsconcert in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk.

De Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk

Vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie wordt een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die een bijzondere plaats verdient in deze periode. Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. De speellieden, die met hun muziek, talloze volksfeesten in het jaar opluisteren, zullen ook deze middag weer een breed repertoire laten horen op velerlei instrumenten. Er wordt ook vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die een bijzondere plaats verdient in periode van advent en kerst.

De toegang is gratis; de speellieden vragen na afloop een vrijwillige bijdrage.