ondernemers

Rugby Oysters Oisterwijk hadden druk weekend

Cubs, Junior en senioren van Oysters Rugby Oisterwijk waren sportief actief afgelopen week:

Oysters III pakt de punten in Stevensbeek
Een hard bevochten overwinning. Oysters-3 vertrok met 18 man sterk en enkele supporters naar Stevensbeek voor een ontmoeting met de Black Bulls. Het jonge team van de Oysters moest het opnemen tegen stevige spelers van de Black Bulls die slechts één wisselspeler beschikbaar hadden. In de 11e minuut kwamen de Oysters op voorsprong door een try van Jorn Dekkers die na enkele jaren het rugbyspelen gelukkig weer hervat heeft. Na een tegentry van de Black Bulls brachten Sander Welmers en vervolgens Steven Steenbakker de voorsprong op 5-21. De Black Bulls kwamen aan het eind van de tweede heft beter in hun spel en gingen na drie try’s de rust in met een voorsprong van 24-21. De tweede helft bleef lang puntloos totdat Laurens van Erven in de 59e minuut de Oysters weer op voorsprong bracht. In de laatste fase van de wedstrijd kwamen de mannen van Oysters-3 flink onder druk te staan. Een grote kans van de Black Bulls in de laatste minuut werd tenietgedaan door een crossing-overtreding waardoor de Oysters met de zwaar bevochten uitslag van 24-26 trots het veld af liepen.

Cubs toch winnaar na zware pot

Cubs toch winnaar (Bron: Oysters.nl)

Verslag is een gezamenlijke inspanning. Onze wedstrijd tegen zebra/tovaal ging best goed. We zetten goed druk maar de lijn kon wel beter. We stonden veel te verdedigen en weinig aan te vallen maar hadden geluk dat het goed weer was. Soms viel er wat regen. We speelden niet zo goed maar we hebben wel gewonnen. Als iemand ging lopen waren we er niet goed bij. De winst was wel een beetje gelukkig. Het ging wel goed maar sommige dingen konden beter. Daar moeten we gewoon nog even aan werken en dan komt het goed. De laatste minuten van de wedstrijd gingen we als team goed samen werken en maakten nog 2 Trys en wonnen de wedstrijd met 24-19

Junioren uiteindelijk te sterk voor Delft
Toch een zware dobber. Om 12 uur waren de Junioren aan de beurt op deze speciale “Jan van Gorkum dag”. In een spannende wedstrijd die vooral in de eerste helft op en neer golfde wisten de Junioren toch een prima indruk achter te laten. Natuurlijk speelden de zenuwen wel een kleine rol want het was natuurlijk ontzettend druk langs het veld. Toch liepen de Oysters na een wat stroef begin uit op het collectief uit Delft. Eindstand 55 – 20

Het clusterteam speelden in Boxtel tegen REL. Er werd keihard gewerkt en voor elke meter gestreden. Jammer dat het niet met een try beloond werd. Eindstand 0 – 45. In de Plate Competitie bezetten de Oysters na 3 wedstrijden de tweede plaats. Volgende week de lastige uitwedstrijd naar DIOK. Kom op Oysters! Die pakken jullie ook!

Een sportief gevecht om de bal(Bron: Oysters.nl)

Ereklasse van start
Het potentieel en positivisme overheersen. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden (voorafgegaan door een gedragen nummer van de Pipes & Drums “Walzing Mathilda”) voor de recent overleden Oyster-coryfee Ed van Spaandonk en voor David Langelaan (ex speler van ’t Gooi) die vorige week noodlottig verongelukte. De eerste wedstrijd van het jaar in de Ereklasse viel samen met “de dag voor Jan van Gorkum” en het talrijke aanwezige publiek was natuurlijk super benieuwd naar de verrichtingen van ons vlaggenschip. Het viel natuurlijk op dat er toch behoorlijk wat nieuwe gezichten rondliepen in een Oysters tricot. Maar daarover meer in een volgend bericht.

In het duel met ’t Gooi, waar ook Oisterwijker Daan van der Avoird voor uitkomt, stonden de Oysters al snel met 0-7 achter. Door sterk samenspel van onder andere Ralf Steenbakker en Toon van Spaandonk kon Isaac Kense binnen tien minuten de eerste Oisterwijkse try van het seizoen drukken. Mati Pfaff benutte de conversie. Daarna bleek ’t Gooi toch een maatje te groot en liep die ploeg uit naar een 7-19 voorsprong. Een fraaie try van Kense (zie foto) bracht de Oysters nog terug tot 12-19, maar daar bleef het bij voor wat betreft de Oisterwijkse punten. ’t Gooi won het duel met 12-36.