vacature

Nemelaer Haaren haalt 3 punten bij TAC’90 Den Haag


Aan het einde van de vorige competitie zorgde Nemelaer voor de degradatie van de Hagenezen uit de hoofdklasse door thuis met 2-1 te winnen.

Nemelaer Haaren in Den Haag (Foto: Alex Pronk)

TAC’90 heeft zich niet kunnen revancheren want Nemelaer was op basis van het collectief de bovenliggende partij alhoewel het veel moeite kostte om zichzelf te belonen. Op mooie opsteker voor Nemelaer waar afgelopen week bekent is gemaakt dat hoofdtrainer Theo van Geffen aan het einde van dit seizoen vertrekt.

In een volledige andere ambiance, midden in de stad, kon Nemelaer aan de bak in Den Haag. Nadat Nemelaer de eerste storm van de gastheer professioneel doorstond kwam het toch op achterstand. Een voorzet van Barradas wordt van dichtbij binnen gekopt door Dogrusoz. 1-0(5). Nemelaer raakt niet van slag en trekt de stand snel gelijk. Een inworp van Geert vd Ven wordt doorgekopt door Joeri Vugts en Giel vd Ven tikt de bal van dichtbij op miraculeuze wijze over de doelman in het doel. 1-1 (13). Nemelaer krijgt meer grip op de balvaardige Hagenezen. Rick vd Linden heeft de voorsprong op de schoen liggen. Volledig vrij komt hij voor de doelman maar het lukt hem niet deze te verschalken. Ook TAC’90 krijgt een goede kans om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Dogrusoz mist vlak voor het doel.

Nemelaer komt sterk uit de kleedkamer en bijt fiks van zich af. Uit een van de vele hoekschoppen is het raak, als Gijs van Baast de bal ineens binnen krult. 1-2(64). In de laatste fase was het voor Nemelaer voornamelijk tegenhouden met loeren op de counters die ook af en toe gevaarlijk waren. Uiteindelijk wordt een zwaarbevochten overwinning behaald in een enerverende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer en waar de aanwezige burgemeester Hans Janssen heeft kunnen genieten van een sterk collectief.

a.s. zondag komt Marvilde uit Veldhoven op bezoek.