lezing goed oud worden

Koninklijke onderscheiding voor Daniël van Ee Moergestel


Burgemeester Hans Janssen heeft vanmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Daniël van Ee uit Moergestel. (Film zie onder)

De kerktoren van de St. Jansonthoofding in Moergstel. (foto Joris van der Pijll)

Van 2004 t/m 2014 stuurde de heer Van Ee de vrijwilligers aan die het kerkhof van de parochie St. Jans onthoofding in Moergestel onderhielden. Hij heeft er tevens voor gezorgd dat er een overdekte absouteplaats is gekomen. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat er voldoende gelden kwamen om de paden op het kerkhof te verharden. Ook onderhield hij de contacten met de families m.b.t. de graven.

De heer Van Ee is voorzitter geweest van de zangvereniging Jeremiade in Oisterwijk van 2008 tot 2019. Hij was het gezicht van de vereniging en stond voor iedereen klaar. Ook de contacten met andere zangverenigingen werden door hem onderhouden. Eens per jaar vond tevens de Algemene Ledenvergadering plaats, waarbij hij zicht hield op alle regels en besluiten. Het heeft de zangvereniging enorm geholpen. Tijdens een Algemene Ledenvergadering is de heer Van Ee daarom benoemd tot erelid.

Jeremiade in het Natuurtheater van Oisterwijk.

De heer Van Ee is vanaf 2014 directeur van de stichting V.A.I. (Vraag & Aanbod Internationaal) te Alphen. Deze stichting draagt bij aan de duurzame, sociale en maatschappelijke ontwikkeling van mensen vooral in Afrika. Ze willen werken aan zelfredzaamheid om zelf een economisch bestaan op te bouwen. Computers en naaimachines, gereedschap etc. gaan naar Afrika. Deze spullen zijn door vrijwilligers opgehaald en in de werkplaats gereviseerd. Daarna wordt het vervoerd en tenslotte naar scholen en ziekenhuizen gebracht in Afrika. De heer Van Ee is hier dagelijks al zijn beschikbare tijd mee bezig. Jaarlijks reist hij tevens af naar Afrika om te zien of de goederen op de juiste scholen, instellingen en ziekenhuizen zijn aangekomen. Ook bezoekt hij kloosters, waarmee de stichting samenwerkt. De heer Van Ee geeft dagelijks leiding aan de stichting en zorgt dat deze functioneert en dat de sfeer binnen de stichting fijn en plezierig is.

De onderscheiding werd weer vakkundig aangebracht (Foto: Masja Vlaminckx).