Krekul

Innloopunt sluit feestelijkheden 25-jarig jubileum af met onthulling kunstwerk


De hele maand september heeft het Inlooppunt in Oisterwijk feest gevierd, omdat 25 jaar geleden Stichting Inlooppunt Oisterwijk werd opgericht.

Een goed bezochte receptie (Foto: Kees Goverde).

Met diverse feestelijke activiteiten werden gasten, vrijwilligers en relaties in het zonnetje gezet. Afgelopen donderdag werden relaties en sponsoren ontvangen met een hapje en een drankje. Wethouder Dion Dankers keek daarbij in een feestrede terug op de afgelopen 25 jaar. Hij sprak zijn bewondering uit voor het feit, dat in die 25 jaar de doelstellingen van Stichting Inlooppunt Oisterwijk altijd recht overeind zijn gebleven: namelijk het ontvangen en verbinden van de gasten. Hij vond het ook bijzonder, dat het logo van de stichting al 25 jaar hetzelfde is. Een logo, dat deze doelstellingen zo treffend in beeld brengt. In het logo zit een dakje. De stichting wil een thuis zijn voor iedereen. Hij bood aan voorzitter Wilma Weren een verzameling van officiële papieren van de gemeente Oisterwijk aan met betrekking tot de oprichting van de stichting.

Onthullen van het kunstwerk (Foto: Kees Goverde).

De drie oud-voorzitters waren aanwezig op de receptie. Joke Caspanni en Corry van Oosterhout hebben het Inlooppunt opgericht. Joke daarnaast nog het Gerard Horvers Huis. Lizzy Heijmans is van 2009-2015 voorzitter geweest. Zij werden bij deze ook geëerd voor hun pionierswerk. Deze oud-voorzitters onthulden tijdens de receptie samen met de wethouder een kunstwerk: een fraaie glassculptuur, gemaakt door de Oisterwijkse kunstenaar Karin van de Heuvel, siert voortaan de binnenplaats. Karin las daarbij een speciaal voor deze gelegenheid door haar geschreven gedicht voor, dat de doelstellingen van de Inloop verwoordt. Ook in het glas van het kunstwerk is het logo te herkennen.

Alle vaste gasten van stichting Inlooppunt konden deze maand tijdens hun activiteiten genieten van een “inloop-petitfour” en ontvingen een afbeelding van het kunstwerk met het bijpassende gedicht. De feestmaand werd de laatste dag van de maand afgesloten met een gezellige middag voor de vrijwilligers. Bij café Mie Pieters werd er flink getrommeld op Afrikaanse trommels tijdens een Djembé sessie en kon iedereen genieten van een heerlijk walkingdiner. Dit bleek een prima manier om gemakkelijk met elkaar in contact te komen voor een praatje of anderszins en de lekkere hapjes kwamen naar je toe. Net als andere jaren werden de vrijwilligers, die zelf dit jaar ook hun 5, 10, 12 1/2, 15 of 25 jarig jubileum hadden bij onze stichting, weer in het zonnetje gezet door de voorzitster.
Op deze manier staat iedereen weer gemotiveerd klaar om ook de komende jaren Oisterwijkse ouderen een aangename ochtend of middag aan te bieden.

Wilt u meer informatie over onze activiteiten of lijkt het u leuk om ook vrijwilliger te worden: kijk op onze website www.inlooppuntoisterwijk.nl of bel naar Ingrid Oosterling 06-17163091.

DTZ logo low