Krekul

De beste roeitochten in omgeving Oisterwijk *


Houd jij van het water en zoek je leuke routes voor een roeitocht in de omgeving van Oisterwijk? Oisterwijk ligt vlak naast een prachtig waterrijk natuurgebied, waar het leuk roeien is. Hieronder vind je een paar van de beste roeitochten in de omgeving van Oisterwijk.

1. Korte roeitocht over de Reusel

Wie nog geen ervaring heeft met roeien en wil beginnen met een mooie, korte route, kan een roeitocht over de Reusel doen. Dit bochtige riviertje ligt ten zuiden van Oisterwijk en kronkelt zich door het grootste weidevogelgebied van Noord-Brabant. Je kunt er allerlei vogels zien, zoals futen en grutto’s. Tijdens dit mooie tochtje kom je helemaal tot rust. De route duurt ongeveer een uur en is een mooie manier om kennis te maken met roeien.

2. Door natuurgebied de Hilver

Is een uur wat te kort voor je, dan kun je door natuurgebied de Hilver gaan roeien. Het gebied ligt tussen Oisterwijk en Hilvarenbeek. Je kunt beginnen bij de Reuselhoeve en roeit via het Spruitenstroompje en de Reusel door het mooie gebied. Geniet van de mooie uitzichten, de vele vogels en de rust. Deze roeitocht in de omgeving van Oisterwijk kost je ongeveer anderhalf uur.

Tip: thuis kun je ook roeien op een roeitrainer. De beste roeitrainers voor thuis vind je op de website van Verantwoord Afvallen.

Roeien kan op het water of ook thuis (Bron: Pexels)

3. Hondsbergtocht

Wie al wat ervaring heeft met roeien, zal waarschijnlijk een langere route willen doen. Ook zij kunnen hier zeker hun ei kwijt. Een van de mooiste roeitochten in de omgeving van Oisterwijk is de Hondsbergtocht. Behalve door natuurgebied de Hilver kom je ook door natuurgebied de Hondsberg. Wanneer je je over het water door de bossen van de Hondsberg beweegt, waan je je bijna in de Amazone. Het is er heel stil en het geklots van het water is het enige dat je hoort. Je roeit onder een poort van bomen door en dat is een unieke ervaring. De route (je kunt eveneens bij de Reuvelhoeve beginnen) zal een ervaren roeier ongeveer vier uur kosten.

Wist je dat: roeien een volledige full body workout is? Het is de perfecte manier om van die love handles af te komen.

4. Rondje Boxtel

Niet ver van Oisterwijk ligt Boxtel en ook daar kun je mooi roeien. Het Rondje Boxtel is ongeveer 9 kilometer lang, dus geschikt voor ervaren roeiers. Wanneer je het rondje gaat doen, kun je de bordjes langs het water volgen, maar soms zul je wel even goed moeten opletten om de juiste route te blijven volgen. Het eerste gedeelte is wat minder interessant, dit is een lang recht stuk dat langs de snelweg loopt. Maar gebruik deze tijd gewoon om je spieren goed op te warmen. Hierna wordt het alleen maar mooier.

Je vaart onder de bomen door alsof je door een groene tunnel gaat. Je komt ook nog langs kasteel Stapelen, wat zeker ook zorgt voor een paar prachtige uitzichten. Je vaart over de Dommel en deze stroomt ook door het centrum van Boxtel. Heb je behoefte aan een pauze, dan kun je vanaf het water zo een terrasje pakken. Deze liggen heel praktisch, pal aan het water. Het rondje Boxtel is een unieke tocht. Het is wel even opletten wanneer je bij de kanogoot komt. Deze is aangelegd bij een stroomversnelling, maar wat je moet doen staat goed aangegeven op borden.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer