carnaval 2023

Brandweer was bij De Hondsberg in Oisterwijk


Vanwege de week van de veiligheid was de brandweer afgelopen woensdag op bezoek bij De Hondsberg in Oisterwijk.

Brandweer bij De Hondsberg in Oisterwijk.

De kinderen mochten pionnen omspuiten, een kijkje nemen in de brandweerauto en met de brandweermannen op de foto. Ook legde de brandweer van alles uit. De kinderen mochten alles zien en aanraken en zelfs in de brandweerauto zitten! Hoe geweldig is dat? Uiteraard moesten de sirene en zwaailichten nog even aan!

Ook was er een kleurwedstrijd en konden de kinderen een kort leuk ‘brandweer’ filmpje insturen. Natuurlijk hebben alle kinderen een prijs gewonnen, maar één woning kreeg daarnaast ook nog de hoofdprijs. En dat was Beukenhorst 3. Alle kinderen zijn blij verrast met hun cadeautjes en er waren ook net als woensdag weer veel blije gezichtjes.

“De Hondsberg geeft met regelmaat aandacht aan veiligheid”, vertelt preventiemedewerkster Marie-Louise Jolie, “waaronder ook brandveiligheid valt en alles wat daar verder bij komt kijken. De preventiemedewerkers hebben regelmatig contact met de aandachtsfunctionarissen, die om hun beurt weer in gesprek gaan met de kinderen en groepsleiding, waarbij zij doornemen wat je moet doen als er brand uitbreekt. Dit wordt twee keer in het jaar met een ontruiming geoefend. Als het brandalarm dan afgaat, gaan ze ontruimen en gaan ze naar de gezamenlijke verzamelplaats.”