carnaval 2023

Bellen voor herhaalprik coronavaccin is een ramp dus komt GGD met eigen telefoonnummer


De landelijke organisatie voor het plannen van een herhaalprik van het coronavaccin is slecht bereikbaar, en het aanmelden via internet voor veel mensen onmogelijk. De lokale GGD heeft daarom besloten zelf een aanmeldnummer te openen.

Veel ouderen lukt het niet een afspraak te maken

Ben je 65 jaar of ouder, woon je in het werkgebied van GGD Hart voor Brabant en heb je nog geen afspraak voor een herhaalprik? Neem dan rechtstreeks contact met de GGD Hart voor Brabant via het telefoonnummer 085-0871334. Ook roept de GGD de kinderen, buren of kennissen van deze groep ouderen op om hen op deze mogelijkheid te attenderen of hen te helpen.

Een ramp
De herhaalprikcampagne is in volle gang en de komende periode worden er telkens nieuwe leeftijdsgroepen opgeroepen om een afspraak te maken. Sommige ouderen vinden het lastig om online een afspraak te maken, beschikken niet over een DigiD, hebben weinig tot geen ervaring met internet of krijgen na het omslachtige aanmeldsysteem op internet niet een passend bezoekmoment aangeboden. GGD Hart van Brabant krijgt ook signalen van 65-plussers die aan de beurt zijn voor een herhaalprik en een uitnodiging hebben ontvangen van het RIVM, dat het lastig is om een telefonische afspraak te maken. Ook familieleden van ouderen hebben aangegeven dat het aanmelden via het landelijke nummer een spreekwoordelijke ramp is.

‘Wij willen deze 65-plussers graag helpen en bieden daarom de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met GGD Hart voor Brabant via telefoonnummer 085-0871334.’