themake

ZomerZin expositie met fotografie door Ronald Peeters


Mossen in een ander daglicht, waar het kleine de schoonheid van het grootse mag raken.

Bij deze foto-expositie is misschien wel het meest verrassend dat mossen als een rode draad in alle macro-opnames terugkomen. Alle foto’s zijn gemaakt in natuurgebieden in de omgeving van Tilburg en Breda. Doordat Mystic Lights beelden weergeeft die in werkelijkheid zo klein zijn als een luciferdoosje, ontvouwt zich een wereld die normaal voor ons niet direct waarneembaar is. In deze wereld spelen mossen de rol van natuurlijke figuranten.

Moge verwondering hierbij ieders reisgenoot zijn

Een tweede rode draad in Mystic Lights vormt de fascinatie voor licht. De fotowerken maken bezoekers deelgenoot van het subtiele lichtspel van twinkelende dauwdruppels, reflecterend ijs en kleurrijke waterspiegelingen. Mystic Lights nodigt uit om vanuit innerlijke stilte naar Moeder Natuur te kijken. Op de zaterdagmiddag 10 september en zondagmiddag 11 september steeds van 13:30 tot 16:30 uur zijn deze foto’s te bekijken. Ronald zal tijdens deze middagen aanwezig zijn.

ZomerZin expositie is een initiatief van Stichting Lodewijkskerkje om kunstenaars een podium te geven voor hun werk in het monumentale kerkje. De deuren staan open: vrije entree. Welkom!

Ronald

Een van de werken van Ronald Peeters.

“Even voorstellen, mijn naam is Ronald Peeters. In mijn leven weet ik mij geïnspireerd door mijn verbondenheid met Moeder Natuur. Deze verbondenheid vormt voor mij een bron van verstilling, levenskracht en vertrouwen. Ik ben 66 jaar en heb bijna 40 jaar vol passie met jongeren gewerkt als docent biologie in het voortgezet onderwijs. Sinds de opkomst van de spiegelreflexcamera heb ik me verdiept in natuurfotografie. De eerste jaren heb ik me vooral laten leiden door mijn biologische kijk op mijn omgeving en waren mijn foto’s – met oog voor detail – vooral registratief. Sinds 2015 ben ik veel kunstzinniger gaan kijken. In mijn kunstzinnige natuurfotografie laat ik me inspireren door het licht en wil ik graag mijn natuurimpressies weergeven. Dit leidt tot figuratieve en abstracte beelden, waarin verwondering centraal staat”