themake

VVD Oisterwijk blokkeert reacties op Facebook


De raadsleden van VVD Oisterwijk, samenwerkend als VVD-fractie, hebben de reactiemogelijkheid op hun Facebookpagina sinds deze week geblokkeerd.

De VVD-fractie schrijft over de opening van het politieke seizoen; reactie hierop is beperkt.

De VVD-fractie sluit hiermee (een onbekend aantal) lezers uit te reageren op de informatie en standpunten die de politici op hun Facebookpagina plaatsen.

Zover onze redactie heeft kunnen achterhalen, wordt sinds 9 september gebruik gemaakt van de functie ‘Wie kan opmerkingen plaatsen bij je bericht’, met de instelling ‘Pagina’s die je volgt’. Dit betekent dat alleen paginabeheerders waarvan de VVD zelf heeft aangegeven die te willen volgen, kunnen reageren. Tot en met 8 september was die beperking er niet.

Uitleg over deze beperking geeft de VVD-fractie vooralsnog niet. Anders dan de melding ‘VVD Oisterwijk heeft beperkt wie opmerkingen kan plaatsen bij dit bericht‘ , staat er geen uitleg vermeld waarom de volksvertegenwoordigers deze keuze hebben gemaakt. Op vragen aan zowel de paginabheerder, alsmede de voorzitter van de fractie, is geen uitleg ontvangen.