uitpunt

Oysters Oisterwijk hebben een vol weekend achter de rug


Een wisselvallig weertype stuurde in eerste instantie de organisatie van het TBM kamp een beetje in de war. Gelukkig zijn onze trainers en teammanagers niet voor een gat te vangen, zodat, wat later dan gepland, de festiviteiten toch konden plaatsvinden. Het kamp verliep verder zeer naar wens en op zaterdag werden de tevreden TBM mers moe maar voldaan weer opgepikt door hun ouders.

De jeugd van Oysters Oisterwijk (Bron: Oysters.nl)

De junioren oefenden in Haarlem en trainer Twan vertelde de reporter dat er veel potentie zit in deze beloftevolle groep. Natuurlijk, nadat de Oysters brutaal de leiding hadden genomen, wist Haarlem (een CUP team dat in de hoogste divisie speelt) uiteindelijk wel te winnen maar dat ging niet zonder slag of stoot. Complimenten voor de inzet en het fanatisme binnen het Oyster team.

Ook Oysters I oefende in Haarlem. Eerst werd een gezamenlijke training afgewerkt en daarna nog 2 x 20 minuten tegen elkaar gespeeld. Het Oystersteam was allesbehalve compleet. Toch zag coach Johan Hartwigsen lichtpuntjes. Veel nieuwe gezichten; op de eerste rij debuteerden Puneet en Rick, op de tweede rij Sven en op flank speelde Bautista zijn eerste minuten. Verder deden de nieuwe Nieuw-Zeelandse spelers Matt en Damon ook al een stiefkwartiertje mee en speelde Rickson op wing 2 x 20 minuten.

Oysters II oefende in Uden bij het in dezelfde competitie uitkomeende Octopus. De thuisploeg wilde na een 19-19 stand niet meer verder om verdere blessures te voorkomen.

Oysters III oefende tegen Dragquins uit Hengelo en Tarantula uit Tilburg met een lekker BBQ na afloop.

En ’t Vijfde ging op bezoek in Boxtel en speelde hun eerste minuten tegen promovendus Ducks/Oysters.

Ondertussen waren Rik en Toon geselecteerd voor het Delta team dat het opmam tegen de op voorhand sterktste opponent in deze Europese competitie; Lusistanos uit Portugal. In de afgelopen wedstrijden tegen dit sterke team ging de Nederlandse Delta Equipe er telkens met meer dan 60 punten verschil vanaf. Door de zwakke start van de wedstrijd leek het dezelfde kant op te gaan, maar door hard werken, het nodige geluk en de door de nieuwe bondscoach Lyn Jones uitgedokterde taktiek, bleef het verschil klein en de kans aanwezig op een stunt. Nadat Rik met zijn goede traptechniek al eens aan de basis stond van een try voor Dellta liet ook Toon,na een wat onwennige start van zich spreken. De eindstand 19-26 is er een met veel perspectief.