lezing goed oud worden

Ondanks griepgolf enorm genoten bij jaarlijkse uitje Oisterwijk Nieuws


Het regende zondag, niet alleen druppels, maar ook griep-afmeldingen, zover bekend geen corona. Helaas moesten we daardoor een aantal vooral ook trouwe helpers missen. Ondanks dat, was het gezellig en hebben de deelnemers genoten!

Traditiegetrouw werden de ongeveer 65 helpers voor de jaarlijkse bedankmiddag uitgenodigd. Die helpers, bestaande uit ongeveer de helft sponsoren (adverteerders) en de andere helft vrijwillig helpers, zijn allen lokaal betrokken mensen die vanuit hun eigen interesse een structurele bijdrage leveren aan het platform. Samen zorgen zij voor onder andere 500 video’s, vele fotoseries, ook de mooie natuur die voorbij komt, informatie en hulp bij het samenstellen van de per jaar ruim 3500 berichten, en nog veel meer hand-en-spandiensten verrichten. Samen maken zij het mogelijk dat u alle nieuwtjes uit en activiteiten in Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk (nog steeds gratis) kunt lezen.

Corona

Garantie: Bij Jeu de Boules altijd lol! (Foto: Joost van den Bergh – Oisterwijk in Beeld).

Na twee jaar corona-beperkingen, mocht ook deze ontmoeting weer plaats vinden. Vanwege de regen werd het oorspronkelijke programma iets aangepast. Helaas geen fietstocht door de Oisterwijkse bossen, en ook de rondleiding bij de Joodsebegraafplaats onthouden we voor een volgende keer. Wel werd allereerst een kort bezoek gebracht aan ‘onze’ picknicktafel. Die mooie houten constructie werd ons aangeboden tijdens corona, vanwege het 12,5-jarige bestaan. Het bleek ook nu weer dat nog niet alle deelnemers daarvan op de hoogte waren, en het was een mooi startpunt van deze dag, nog net voor de grote bui!

Sportief
Daarna werden we door de Petanque Club Oisterwijk (PCO) in hun mooie hal ontvangen met een warm kopje koffie en thee, kregen we uitleg over het spel, en werd sportief tegen elkaar gespeeld. Diegene met de meeste ballen als dichtste bij het kleintje, won de wedstrijd en met 13 van die ballen opgeteld was je winnaar! Twee aan twee, dus we noemen het Doubletten. En het klopte volledig: ‘Wie samen jeu de Boules speekt heeft altijd lol’ zo was ons voorgehouden; we kunnen dat volledig beamen!

Bedankt Bartolo! (Foto: Joris van der Pijll).

Bartolo
Speciaal voor ons gezelschap, had zanger Bartolo uit Haaren na de presentatie van zijn eigen biertje, zijn zanginstallatie nog even laten staan. Hij wist dat wij naar Taverne de Posthoorn zouden komen, en dat bleek een schot in de roos. Uiteraard eerst voor de bierliefhebbers even proeven; allen een flesje van het eerste brouwsel Bartolo’s Blond! Daarna zong Bartolo twee uur lang de mooiste nummers uit zijn repertoire. Onder het genot van hapjes en drankjes werden Sinatra en aanverwante songs afgewisseld, ook Spaans en Portugees, soms met wat uitleg én met als verrassing zelfs een Kerst-voorproefje (met een knipoog).

Volgend jaar mei bestaat Oisterwijknieuws.nl 15 jaar, en volgt er vast en zeker weer een feestelijke middag! Voor nu bedanken wij nogmaals allen die meehelpen voor hun bijdrage!