lezing goed oud worden

Oisterwijker bundelt verhalen over Dorpsdoeners


Het bleek een geweldig concept; van mei 2020 tot mei 2022 sprak René de Jong voor de Nieuwsklok wekelijks met een Dorpsdoener: een vrijwilliger uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren of Heukelom.

Een boek vol Dorpsdoeners…

‘Het werden 100 bijzondere interviews,’aldus René, ‘vaak geestig, soms ontroerend, maar altijd spraakmakend.’ Op respectvolle wijze wordt beschreven wat deze mensen doen en vooral waarom ze iets doen voor een ander en voor de gemeenschap. De eerder gepubliceerde gesprekken zijn nu gebundeld in een boek van ruim 400 pagina’s.

In samenwerking met de gemeente Oisterwijk zal het eerste exemplaar worden aangeboden op zaterdagmiddag 17 september in de Tiliander, waarbij een groot deel van de Dorpsdoeners aanwezig zal zijn. Daarna is het boek vanaf 19 september voor € 22,50 verkrijgbaar bij Boekhandel Oisterwijk, Johan Heeft Het! Moergestel, Den Domp Haaren en via René de Jong, mail naar renedejongprive@gmail.com.

DTZ logo low