lezing goed oud worden

Nemelaer Haaren wint eerste bekerwijdstrijd in Giessen


De kop is eraf, de eerste officiële wedstrijd wordt door Nemelaer gewonnen bij GRC’14.

De beker is binnen!


Na een moeizaam begin, waar de gastheer een lastige tegenstander bleek, werd de ban gebroken. In de 2e helft liep Nemelaer weg en behaalde een gedecideerde overwinning. Nemelaer heeft nog maar een paar oefenwedstrijden in de benen als het de 1e bekerwedstrijd moet spelen. Van Rhoda boys werd met 1-3 verloren in het laatste half uur en van Zwaluw VFC en Helvoirt werd gewonnen in de strijd om de Van Helvoort Cup.

In Giessen kende Nemelaer kende een lastige start. GRC’14 was ondanks de hoge temperatuur een gedreven tegenstander. Nemelaer opent de score nadat al een paar kansen waren gemist. Jasper van Venrooij onderschept de bal en brengt Pieter Vugts in staat om van dichtbij binnen te tikken. 0-1(37). Op een heel fijn moment in de wedstrijd loopt Nemelaer verder uit. Joeri Vugts knalt bij de 1e paal uit een moeilijke hoek hard binnen uit een voorzet van Jasper. (0-2) 45.

In de 2e helft heeft Nemelaer de wedstrijd onder controle en loopt verder uit. Luuk Vermeer tikt binnen op aangeven van Giel van de Ven 0-3(49) en als Pieter zijn 2e binnen tikt, nu op aangeven van Joeri, is de wedstrijd gespeeld. 0-4(55). Het geeft Nemelaer de ruimte om jeugdige spelers te laten ruiken aan het grote werk. A-junior Dirk Janssen deed dat heel verdienstelijk. Ook de debutanten Bas Vugts en Luuk Vlassak konden hun minuten maken. Al met al een fijne wedstrijd om in het ritme te komen.

Zondag komt TSC uit Oosterhout op bezoek voor de volgende beker wedstrijd.