Krekul

Maandag komen de eerste Oekraïense vluchteling aan in Klooster Moergestel


Een tiental vrijwilligers legt deze vrijdag de laatste hand aan de inrichting van de appartementjes: tafels, stoelen op hun plaats zetten, bedden in elkaar zetten etc. De oproep aan de Moergestelse gemeenschap om de vluchtelingen een warm welkom te heten vindt op grote schaal gehoor.

Velen dragen, ieder op hun manier, bij aan het welslagen van dit project. De kunstenaars die de afgelopen jaren Moergestel Kreatief vorm hebben gegeven kwamen massaal hun kunstwerken in bruikleen afstaan. Zij fleuren de voormalige kloostergangen heerlijk op.

Geflankeerd door de Oekraïense en Nederlandse vlag, een warm welkom aan de toegangspoort van het voormalig klooster in Moergestel.

Aanstaande maandag nemen de eerste bewoners hun intrek. De weken daarna volgen er meer totdat het afgesproken aantal van maximaal 36 personen is bereikt. De ervaring tot nog toe is dat het vaak moeders met kinderen zijn; vooralsnog is dat niet precies bekend. Mede dankzij de gift van Tour de la Moer kan er een kinderspeelplaatsje worden aangelegd met o.a. een zandbak en een trampoline.

Vanaf volgende week is er ook een beheerder (ma-do van 9.00 tot 17.00 uur) aanwezig om alles in goede banen te leiden. Contactgegevens: oekrainecrisis@oisterwijk.nl of bel 013-2063438.

Kortom, Moergestel is er klaar voor met een warm welkom!