carnaval 2023

Gemeente Oisterwijk kan regiovervoer WMO niet meer waarborgen


Gemeente Oisterwijk voorziet in vervoer voor onder andere mensen die slecht ter been zijn, of vanwege een bijvoorbeeld verstandelijke – of anderszins beperking niet zelfstandig kunnen reizen. De gemeente heeft dit uitbesteed aan Regiovervoer Midden-Brabant.

Vanwege een tekort aan chauffeurs zijn er helaas te weinig chauffeurs om alle gewenste ritten te kunnen rijden. De gemeente laat weten: ‘Er moeten keuzes worden gemaakt. Daarbij moet het vervoer van leerlingen zeker doorgaan. Tijdens de spitstijden, kunnen Wmo-reizigers daarom niet meer reizen met het Regiovervoer. Deze maatregel gaat op 5 september in, en geldt niet voor urgente ritten. Dus ritten voor een medische behandeling, een begrafenis of een bruiloft kunnen gewoon doorgaan.’

Spitstijden
Spitstijden zijn tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur. Op woensdagmiddag geldt een andere spitstijd omdat dan veel scholen gesloten zijn: tussen 11.45 en 13.30 uur.

Het tekort aan chauffeurs is volgens de gemeente al enige tijd bekend. Sinds mei wordt aan Wmo-reizigers gevraagd om de spitstijden te mijden. Deze maatregel heeft een tijd goed gewerkt. Inmiddels is het personeelstekort echter verder toegenomen. Daarom kunnen Wmo-reizigers vanaf 5 september niet meer reizen tijdens spitstijden (behalve voor medische behandeling, bruiloft, begrafenis). Ze kunnen op een ander tijdstip reizen, of moeten zoeken naar een andere mogelijkheid. Hoelang de inzet van deze maatregelen gaat duren is lastig in te schatten. De gemeente verwacht in ieder geval tot het einde van 2022.

Reizigers kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van het Regiovervoer: 0900 – 7755862 of via een mail naar Klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl

Vervoer voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen (Bron: Regiovervoermiddenbrabant.nl)