themake

Gemeente in principe akkoord met fly-overs Tobroco Oisterwijk


Burgemeester en wethouders hebben een principe akkoord afgegeven voor de realisatie van twee fly-overs; fysieke verbindingen tussen gebouwen over de weg, op het industrieterrein van Oisterwijk.

Enkele panden van Tobroco, op het industrieterrein van Oisterwijk (Bron Google Maps)

Voor panden van Tobroco Giant aan de Beneluxstraat in Oisterwijk, wil de fabrikant op een efficiënte wijze halffabricaten transporteren van de ene naar de andere bedrijfshallen. ‘Hierdoor zullen de verkeers- en transportbewegingen op de openbare weg zo veel mogelijk worden beperkt,’ aldus het college. Voor deze fly-over is een herziening van het bestemmingsplan nodig, waartoe de fabrikant in beginsel een principeverzoek heeft gedaan.

De beoogde fly-overs krijgen een doorrijhoogte van 5,70 meter. De hoogte van de fly-overs voldoet ruimschoots aan de minimale gestelde doorrijhoogte voor vrachtwagens van 4,50 meter. Om de verkeersveiligheid te waarborgen is aangegeven de fly-overs niet transparant uit te voeren en wellicht te voorzien met groen, wat ook de beeldkwaliteit van het bedrijventerrein ten goede komt.

Ook ziet de gemeente dat dit ten goede komt aan vermindering van verkeersbewegingen, en veiligheid. Het college heeft hierop voorlopig positief gereageerd. Formeel is er nog geen aanvraag, en geen besluit; dat volgt mogelijk later.