Krekul

Durendael Oisterwijk en VSO zoeken ouderen voor kooklessen


Opzet is, dat leerlingen van Durendael én ouderen van VSO in de periode van eind oktober tot midden december samen aan de slag gaan in de keuken van de school. Een erg leuke manier van elkaar helpen én ontmoeten.

2 College Durendael in Oisterwijk.

In deze periode zijn er op donderdagmiddag en vrijdagmiddag volgens onderstaand rooster kooklessen waarbij oud én jong hun kookvaardigheden kunnen laten zien of uit kunnen breiden. Ervaring op kookgebied is geen vereiste. Wel is belangrijk, dat er bereidheid is om enthousiast samen aan de slag te gaan om te komen tot een gezamenlijke maaltijd. Op de aangegeven donderdagmiddagen en vrijdagmiddagen zijn de kooklessen steeds van 12.30 uur tot 15.00 uur.

De leerlingen zorgen voor recepten en boodschappen. Vanaf 12.30 koken en eten leerlingen en senioren samen de maaltijd. En natuurlijk ruimen ze samen ook de gemaakte rotzooi op. Per datum kunnen telkens vier senioren worden ontvangen. Zij worden steeds gekoppeld aan een groepje van drie of vier leerlingen om samen aan het werk te gaan. Aan de VSO-ouderen is de vraag om via mail aan te geven op welke dag/ dagen zij deel zouden willen nemen.

Donderdag
20-okt
3-nov
10-nov
17-nov
Toetsweek geen lessen
1 dec
8 dec

Vrijdag
21-okt
4-nov
11-nov
18-nov
Toetsweek geen lessen
2 dec
9 dec

Als de keuze is gemaakt kunt u de datum of data waarop u als senior deel zou kunnen nemen aan dit mooie kookproject vóór 10 oktober per mail doorgeven aan Gerard van Wanrooij via coordinator@vso-oisterwijk.nl of bel 06-12391506. Ná 10 oktober verneemt u vervolgens op welke dag u verwacht wordt bij Durendael om deel te nemen aan een kookles met de leerlingen van de school. Aan deze kooklessen zijn voor de ouderen geen kosten verbonden.