Krekul

De kleinste ontmoetingskamer van Oisterwijk


Het Inlooppunt viert deze maand behalve zijn 25-jarig jubileum nog een jubileum.10 jaar geleden is gestart met activiteiten in de Gerard Horvers huiskamer, Kerkstraat 48a, naast huiskamer de Inloop.

Lunch in het Gerard Horvers Huis.

Door het organiseren van activiteiten en maaltijden voor kleine groepen biedt de Gerard Horvers huiskamer aan ouderen de mogelijkheid voor contact in een huiskamersetting in een ontspannen sfeer. Maar het allerbelangrijkste is dat u even weg bent uit uw eigen omgeving. Om de veertien dagen organiseren de vrijwilligers van de Gerard Horvers huiskamer op dinsdag een lunch voor een groep van ongeveer acht gasten. Deze middagen, in een rustige en kleinschalige omgeving, zijn bij uitstek geschikt voor ouderen. De tafel is gedekt als men binnen komt. Elke keer is er wel een ander onderwerp om over te praten, onder het genot van een soepje, warm hapje, brood(jes) met diverse soorten beleg. De maaltijd wordt afgesloten met een lekker toetje. Voor deze uitgebreide lunch wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Ook is er elke woensdagmiddag de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie andere gasten te ontmoeten. We praten tijdens deze uurtjes samen over het nieuws, over vroeger, over hoe alles beter was of juist niet! Daarna doen we nog een spelletje, om de hersenen te laten kraken. Zo wordt er regelmatig een potje gerummikupt of gekaart. De koffie en thee met iets lekkers staan altijd al klaar! Aan het eind van de spelletjesmiddag of lunch gaat u met een voldaan gevoel weer naar huis, opgehaald door één van onze vrijwillige chauffeurs of nog met eigen vervoer. Eén van de gasten verwoordde het zo: “Ik kijk er elke keer naar uit, je wordt in de watten gelegd en samen eten is heel gezellig want we zitten al zo vaak alleen.”

Hebt u interesse om een keer kennis te maken? Of bent u familie of mantelzorger van iemand voor wie dit een aantrekkelijke mogelijkheid is voor contacten buitenshuis? Neem dan contact op met Ingrid Oosterling, 06-17163091.

DTZ logo low