The Make

Beeldbank Oisterwijk: KVL Kroniekbank


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

KVL Kroniekdag 2013 over de Zonnebank

Jan en Geert van den Berg vertellen hun herinnering aan Juffrouw Biemans zonnebank.
(Fragment uit de film van Oisterwijk In Beeld)

Welke Oisterwijker hoorde nog nooit van haar: Juffrouw Biemans en de verhalen rond haar zonnelampen? Kinderen van toen vertellen kleurrijk over dit fenomeen uit hun jeugd; sommigen enthousiast, anderen hebben minder fijne herinneringen.

Gemeente Oisterwijk organiseerde in 2013 de KVL Kroniekdag. Iedereen die iets had met de Koninklijke Verenigde Lederfabrieken -in de volksmond de ‘looierij’- was welkom om zijn of haar verhaal te vertellen, en foto’s en/of voorwerpen mee te brengen om hun verhaal te onderstrepen. Oisterwijk in Beeld registreerde de dag en bracht het beeldmateriaal onder in onderwerpen. In deze film: ‘Zonnebank’.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk