Krekul

Beeldbank Oisterwijk: Koningin Emma bezocht Oisterwijk opnieuw


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Koningin Emma bezocht Oisterwijk opnieuw

Oisterwijkse acteurs verbeelden het bezoek van Koningin Emma.
(Fragment uit de film van Kees Goverde)

Het is alweer tien jaren terug dat Oisterwijk 800 in 2012 uitgebreid gevierd werd. In het kader van 800 jaar stadsrechten werden in dat jaar talloze kleinere en grotere evenementen op stapel gezet. In het Stoomweekend op 22 en 23 september werd het historisch bezoek, dat Koningin Emma in 1920 per stoomtrein aan Oisterwijk bracht, opnieuw in beeld gebracht door onder andere Oisterwijkse theatermensen. Op de foto zien we burgemeester Hans Janssen die Koningin Emma -gespeeld door Ria Koopman- ontvangt, geflankeerd door Mart Zweerts en Jacques van Rijswijk. Het uit vele tientallen spelers bestaande gezelschap, fraai uitgedost in bijpassende kledij, arriveerde in een oude stoomtrein afkomstig van de Stoom Stichting Nederland uit Rotterdam. De contacten die toen werden gelegd met de stichting mondden uit in het mogen benutten van het museumstation voor enkele scènes in de Oisterwijkse speelfilm Schaduwspel.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk