lezing goed oud worden

Beeldbank Oisterwijk: Jeugdbrandweer 1978


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Jeugdbrandweer Oisterwijk op zomerreis naar Sprendlingen in 1978

Jeugdbrandweer Oisterwijk in 1978 in Sprendlingen
(Fragment uit de film van Jos van den Hout)

Bij het bekijken van Jeugdbrandweer Oisterwijk’s website proef je de trots van het korps over hun jonge garde. Niet alleen omtrent hun immer enthousiaste deelname maar ook omdat ze in Oisterwijk diverse jeugdleden hebben zien doorstromen naar het reguliere korps, naar de beroepsbrandweer, naar de luchtmacht én opleidingen en functies bij diverse defensieonderdelen. Dit alles staat en valt bij deskundige, gemotiveerde leiding die van de tijdsinvestering van de jeugd ’n boeiende, leerzame en een band-smedende periode weten te maken.

Jos van den Hout maakte in 1978 een beeldverslag van een zomerreis van de Oisterwijkse Jeugdbrandweer naar het Duitse Sprendlingen, het plaatsje waar Oisterwijk een jarenlange jumelage mee kende. De leiding bestond uit Jos van den Hout, Theo van den Meijdenberg, Jan Kivits en hun echtgenotes Henrique van den Hout, Marlies van den Meijdenberg en Fedosia Kivits. De ontvangst was behalve heel hartelijk ook uiterst leerzaam door vele demonstraties en uitstapjes naar onder andere Frankfurt, haar blusboot en luchthaven en brandweer Offenbach.

Bij de jeugdleden herkennen we in elk geval Kees Neggers, Ton Hamers, Bert-Frank van den Breekel, Ton en Frank van Elderen, Olivier Huberts, Lucien Stabel en Erik Eikelenboom, inmiddels allen mannen van middelbare leeftijd.

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk