bosch car service

Protestvlaggen van boeren in Oisterwijk direct verwijderd


In het centrum van Oisterwijk zijn meerdere lantaarnpalen voorzien van de Nederlandse vlaggen. (vermoedelijk) Gemeente Oisterwijk heeft ze direct verwijderd.

Uit protest hingen de vlaggen omgekeerd. Een symbool dat de laatste weken door boeren wordt gebruikt om te laten zien dat ze het niet eens zijn met de plannen van de regering om regels voor boeren aan te scherpen en minder veeteelt toe te passen. Wie deze vlaggen heeft opgehangen is onbekend.

Reacties
De vlaggen zijn deze vrijdag al verwijderd, vermoedelijk door de gemeente. Er zijn veel inwoners die met de boeren meeleven; er zijn er ook die de door de overheid voorgenomen aanpak nodig vinden. Net zo verdeeld zijn de reacties over acties, zoals in dit geval het omgekeerd hangen van de Nederlandse vlag: de een snapt het omdraaien van de vlag; de ander kan er geen begrip voor opbrengen.

In het centrum van Oisterwijk hangen vlaggen ondersteboven.

 

De omgekeerde vlag; symbool voor protest tegen de regering.