uitgelicht

Politieheli cirkelt boven bosbrand in Oisterwijk ( + Film)


Rond 20.15 uur is er een bosbrand ontstaan in de bossen van Oisterwijk.

Politie en brandweer zijn opgeroepen. Ga niet kijken, geef hulpdiensten de ruimte.

Bosbrand in Oisterwijk ( Foto Toby de Kort)

Om ongeveer 19.30 was er in de omgeving van de Hondsbergselaan wat men noemt een brandgerucht; hetgeen iemand betreft die vermoed dat er ergens band is. Drie kwartier later werd een de melding ‘bosbrand’ met ‘risico zeer hoog’ gemeld. Vanuit Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot, Udenhout, Waalwijk, Diessen, Tilburg en Loon op Zand zijn brandweerlieden opgeroepen.

Vanwege de droogte is het risico op bosbranden zeer hoog. Als er een kleine brand ontstaat, is ook de kans groot dat deze snel om zich heen grijpt. Daarom rukt de brandweer direct met veel eenheden uit. Er zou ongeveer 150 meter bos zijn afgebrand tussen de Van Tienhovenlaan en de Bosweg.

Zie onder en klik hier voor meer foto’s

 

De vliegtuigradar toont de aanwezigheid van een politieheli.